Sport
20 februari 10:47

Landslagen i paradressyr klara – de satsar mot Paralympics

ParadressyrNu presenteras årets svenska landslag i paradressyr. Det är ett rutinerat gäng som har siktet inställt mot Paralympics som går av stapeln i Paris senare i år.

Landslagen i paradressyr klara – de satsar mot Paralympics
Sveriges paralag på EM i Riesenbeck 2023 med från vänster Lena Malmström, Anita Johansson, Louise Etzner, Lotta Wallin och förbundskapten Mette Ubbesen. Foto: Kim C Lundin

Årets stora mål är glasklart – det handlar om Paralympics som drar igång den 28 augusti i Paris, Frankrike. Landslagsledningen har nu presenterat de ryttare som ingår i det svenska paralandslaget för 2024. Det står därmed klart att det blir samma spetstrupp som förra året med Anita Johnsson, Louise Etzner Jakobsson, Lena Malmström och Lotta Wallin. I Grupp A, Landslagstruppen, finns Ridsports bloggare Felicia Grimmenhag tillsammans med Amalia Josbo och Malin Lindeman-Dolk.

Sverige kvalade till Paralympics vid EM 2023 i Riesenbeck, då man tog en åttondeplats i lagtävlingen. Nu återstår även att bli uttagna av Svenska Paralympiska kommittén innan vi vet exakt hur Paralympics-laget kommer att se ut.
– Jag tycker vi är starka. Vi har superfina hästar och nu behöver vi rutin för att få det sista med oss, säger landslagsledare Mette Ubbesen till Svenska Ridsportförbundet.

Under året väntar även flera andra stortävlingar. Årets första internationella tävling blir i Vallensbaek i Danmark. Därefter blir det bland annat SM på Grevagården i Skövde 8-11 maj för de svenska pararyttarna.

Se listan över paradressyrens landslag 2024

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden