Körning
14 juni 11:00
Ridsportplus

Landslagsledare inspirerade unga kuskar: ”Viktig genomgång”

NationelltDet ser bra ut - återväxten i svensk sportkörning. Ungdomarna kör häst och ponny som om de aldrig hade gjort annat. De tar för sig och de har fokus framåt. Detta bevisades inte minst på ungdomsträningen på landslagsnivå som i helgen hölls i Laholm.

Landslagsledare inspirerade unga kuskar: ”Viktig genomgång”
Ester Fagerslind och Menai Diego var med på ungdomsmönstringen i Laholm i helgen. Sanna Manfredsson hade lämnat en tillfälligt skadad Dorthealysts Tristena hemma och var för dagens groom. Och landslagsledaren Annika Borg höll koll på allt och alla. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Uppskattade Glenn Geerts höll i träningen för ungdomarna, och över alltihop vakade Annika Borg, landslagsledare, stöttare och problemlösare.

Friska vindar över Laholm på lördagen gjorde att gänget fick hålla sig inomhus för dressyr och konkörning. På söndagen körde alla program och sedan ut i maratonhindren.

Välkomna var ungdomarna i children, junior och young driver som kör minst B-ponny och som har startat minst en ungdomsklass. Och sist men inte minst – sikte på Europamästerskapet för unga kuskar i år.

– Först fick landslagskuskarna chansen och sedan hade vi några platser över som vi erbjöd dem snäppet under, berättar Annika Borg.

– En bra och viktig genomgång, fortsätter Annika Borg. Vi ska ju väldigt snart skicka kuskar till stortävling i Belgien, vi har ett Nordiskt Mästerskap i slutet på juli i Danmark. Bland mycket annat. Nu vill vi ha ut våra kuskar internationellt igen.

På plats i Laholm var bland andra Ester Fagerlind med Menai Diego, Nathalie Hellberg med Sibelle, Victoria Persson med Stackarps Jalisco, Saga Petterson med Mintus och Sanna Manfredsson som fått lämna Dorthealysts Tristan hemma och istället var groom till Ester Fagerlind.

Tristan har fått ett ett mindre hovproblem men är snart igång igen.

– Han är inte glad för att tvingas ta det lugnt, berättade Sanna.

På plats i Laholm fanns även utmanare Oliver Sternhag med Brännornas Davinci och Mimmi Olskims med Bluewater Simon. Bland andra.

Alla kämpade på, det stod ju mycket på spel och även om de flesta redan tävlat hemmavid så är internationella starter så mycket mer. Både nervöst och extra spännande.

Annika Borg har ännu en ungdomssatsning på gång. Tillsammans med landslagsmeriterade Ewa Nowen, numera i enbetsgänget för häst, ordnar hon i sommar ett läger på Berga i Stockholmstrakten.

– Här ska de både köra, longera, tömköra, få lära sig mer om säkerhet och specialhästvård.

Våra svenska ungdomskuskar är i goda händer alltså. Och gruppen bakom eliten växer..

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden