Fälttävlan
15 juli 2018 20:46

Landslagsledaren: ”Jag hoppades på medalj”

Mästerskap”Jag hade förhoppningar om medalj för ungdomarna i lag, och det var förstås roligt att det gick vägen”. Fälttävlans lagledare Anne Persson var nöjd efter EM i Fontainebleau.

Landslagsledaren: ”Jag hoppades på medalj”
Det svenska laget i fälttävlan för unga ryttare tog en efterlängtad bronsmedalj när EM avslutades i franska Fontainebleau i dag. Frankrike tog guld och Italien silver. Foto: www.eventingphoto.com

När Vendela Eriksdotter Rubin föll med sin Vienna Imperial i terrängen, efter att sandunderlaget efter ett hinder blivit alldeles för löst, såg det också ut som om Sveriges chanser till lagmedalj skulle försvinna.

– Det var verkligen lite av en berg- och dalbana under det här mästerskapet, men så är ju vår sport, konstaterar Anne Persson som hade en hektisk söndag med sina två lag.

Söndagsmorgonens veterinärbesiktning ändrade raskt på förutsättningarna. När både en av Tysklands och Storbritanniens bästa ryttare blev strukna på grund av att hästarna inte fick godkänt, klättrade Sverige snabbt upp till tredje plats.

En placering man behöll även efter hoppmomentet.

– Det var ganska få felfria ekipage, och att alla våra tre ryttare red med bara var sitt nedslag var en stark och bra avslutning på mästerskapet, berömmer Anne Persson.

Ridsport, Gym
Anne Persson. Foto: Roland Thunholm

För Sofia Sjöborg och DHI Mighty Dwight betydde dock rivningen att ett silver blev till en femteplats individuellt.
– Ja, det var en dyrbar rivning, säger Anne Persson.

Som helhet är Anne Persson nöjd med sina adepter i Fontainebleau.
– Vi är förstås glada för att få en medalj med oss hem och jag tycker även att juniorerna får godkänt för sina insatser i tävlingen, säger hon.

Förutom Sofia Sjöborg och Vendela Eriksdotter Rubin red även Sofia Andersson/Gardenia R och Lina Forsberg/Kaizen i det svenska bronslaget.

Läs mer om medaljjakten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden