Fälttävlan
9 juni 2018 20:37

Vendela Eriksdotter Rubin rutinerad medaljör

StrömsholmHon hade bestämt sig för länge sedan att det skulle bli guld på YRSM. Och så blev det också. "Jag har följt min plan", säger Vendela Eriksdotter Rubin.

Vendela Eriksdotter Rubin rutinerad medaljör
Vendela Eriksdotter Rubin nådde sitt mål - att ta guld på YRSM. Foto: Roland Thunholm

Vendela Eriksdotter Rubin och Vienna Imperial (sto f 2005 e Clearway-Carry, uppf Lundens Djurhälsa, äg Ylva Rubin och Erik Lindahl) tog ledningen i de unga ryttarnas SM direkt. Och hon hade inga planer på att släppa den i från sig.
– Det har varit mitt mål att ta guld hela tiden, säger 18-åriga Vendela Eriksdotter Rubin som avslutade en framgångsrik juniorkarriär förra året.

Min häst var underbar, hon älskar det här och vill alltid göra rätt. Vendela Eriksdotter Rubin.

Tillsammans med Vienna Imperial började hon mästerskapet med 31,6 straff i dressyren och en felfri hoppning.

Lördagens tvåstjärniga terräng var en tuff utmaning för de unga ryttarna, bland annat var det flera som fick problem med den väl tilltagna banken. När terrängen var över återstod fyra av de nio startande ekipagen.
– Det var en tuff bana, inte minst när det gäller tiden, säger Vendela Eriksdotter Rubin som höll god fart och gick i mål som snabbaste ekipage och utan att lägga till några straff på sitt resultat.

”Vill alltid göra rätt”
– Min häst var underbar, hon älskar det här och vill alltid göra rätt, säger mästaren.

Vendela Eriksdotter har samlat på sig massor av mästerskapsmedaljer, både på ponny och häst och både i dressyr och fälttävlan. Just nu håller hennes dressyrhäst på att rehabiliteras efter en skada.
– Så det blir en naturlig paus från dressyren i år, men det är inte så att jag ska sluta med den grenen.

Vendela Eriksdotter Rubin tränar för William Nilson Fryer som tog SM-silver i seniorklassen.
– Vi har gjort upp en långsiktig plan och jag var hos honom på precamp inför SM. Nu vill jag till EM, det är målet i år.

20180609_vendelaeriksdotterrubin_fj
Vendela Eriksdotter Rubin är målmedveten som få. Det har hjälpt till att ge henne otaliga mästerskapsmedaljer i både dressyr och fälttävlan. Foto: Fredrik Jonsving ArkivFoto: Roland Thunholm

Sofia Andersson och Gardenia R tog silver i YR-klassen. Bronset gick till Saga Suovanen och Nueller Aldrie.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden