Sverige
3 april 06:28

Länsstyrelse påminner om vikten av förprövning

DjurskyddFunderar du på ny-, till- eller ombyggnation av ditt stall? Då kan du behöva ansöka om förprövning hos din länsstyrelse.

Länsstyrelse påminner om vikten av förprövning
Det är mycket som ska gås igenom och kontrolleras vid en förprövning av stall. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/acceptfoto

Det är Länsstyrelsen Södermanland som i ett pressmeddelande påminner stallägare om förprövningen och berättar om material som tagits fram som hjälp för detta. Det handlar om att länsstyrelsen granskar stallarna ur djurskyddssynpunkt och att det är kostnadsfritt.

Att inte låta förpröva ett stall där det finns krav på förprövning gör att en särskild avgift tas ut. I allvarliga fall kan det till och med leda till förbud att hålla djur i stallet.

Detta gäller om antalet hästar på fastigheten efter byggnationen är minst fem. Vid en förprövning tittas det bland annat på brandskydd, mått, inredning, gödselhantering, smittskydd och belysning.

Hos länsstyrelsen Södermanland finns mer information.

Broschyren om förprövning för stallar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden