Sport
17 juli 2015 16:56

Läsarnas synpunkter på Falsterbodressyren

När Tomas Torgersen och Jana Wannius tillsammans med Johan Lenz gjorde analysen att svenska dressyrmedaljer hjälper dem med biljettförsäljningen till Falsterbo och Scandinavium bad vi om tips på annat som kan stimulera. Kommentarens från läsarna och dressyrnördarna är många.

Läsarnas synpunkter på Falsterbodressyren
Läktarna stod mestadels tomma, även när vädret var ok och ryttarna bjöd på fina ritter. Kim C Lundin kim@witnet.se

Falsterbo-dressyren engagerar. För många är och förblir det sommarens höjdpunkt. Inget är dock så bra att det inte kan bli bättre vilket både Falsterbo och Scandinavium visar med egna förbättringar varje år.

Vi ställde en öppen fråga i vårt Facebook-forum där vem som helst kan svara och fick ett antal svar på kort tid. Stort tack till alla som deltagit, många nya vinklar har kommit fram.

I samband med att frågorna låg ute kom det in många kommentarer om att det inte gick att köpa läktarbiljetter till dressyren trots att läktarna var ganska tomma utom vid några få tillfällen, jämfört med tidigare år. Många rapporterade om att biljetterna var slutsålda. Vi har ställt frågan till Falsterbo Horse Show och kommer att redovisa svaret i en separat nyhetsartikel så snart det kommer. 

Frågan som ställdes den 10 juli 8:58 löd:
”Vad tror ni är orsaken till att det köps färre dressyrbiljetter i Falsterbo till FHS och Göteborg Horse Show. Å„r det någon skillnad mellan dressyren i Falsterbo och i Scandinavium?”

Svaren blev väldigt blandade, de är oredigerade och återgivna i ordning..

Fredrik Stamfjord:
Dressyr är som sagt inte helt enkelt att förstå. Men jag tycker att man vissa år har lyckats riktigt bra i Falsterbo.
Det som behövs är följande:(enligt mig)
– Kunnig, engagerad och intressant speaker. (Å…sa Stibner är ett bra exempel)
– Live resultat.
– Live kommentator (radio).
– Ekipage som bjuder på sig själva, t.ex. tar ett varv förbi alla läktare på vägen ut och att de tackar för applåderna de får.
– Kort hur kändes det intervju, direkt efter ritten, medans nästa ekipage rider fram.
– Ryttare som bjuder på sig själva vid prisutdelning. Gör den till en större happening så att publiken stannar.
– Gillade även det året i Falsterbo som musiken som spelades var anpassad till ryttaren och ofta mixades efter gångart.
– Större prispengar för att locka mer kända ekipage.
Känns som att listan blev ungefär i prio ordning.

Men med detta sagt.
Det brukar vara en trogen och fantastisk publik i Falsterbo som inte är sen att glädjas åt ekipagens framgångar oavsett nationalitet. Och som stöttar, tröstar och förstår en ryttare som inte känner sig helt nöjd med ritten!
10 July at 09:55 

Camilla Samuelsson: 
Orsaken till att det köps förre dressyrbiljetter är att man har den stora förmånen och lyxen att se framridningen i Falsterbo. Att se dressyrframridningen är så roligt och lärorikt att jag knappt behöver sitta på läktaren;:)
10 July at 09:12

Erica Wikunge:
Jag tror att bygga en till ordentlig dressyrläktare med tak och visst vindskydd i Falsterbo hade ökat antalet sålda biljetter till dressyren!
Å… andra sidan så är det väl lite som alltid, att det satsas mer på hoppningen och det skall vara pampigare läktare, högre prispengar etc.

Om det kom mer engagemang för dressyren ”ovanifrån” från exv. sponsorer så kanske intresset för dressyren skulle öka ”underifrån” också?
10 July at 10:36

Hanna Sievers:
Om ni vill få fler att intressera sig för att se dressyr live behöver media, speciellt tv och radio, visa mer av den. Om man kan upptäcka och lära sig mer om dressyren i tryggheten hemma är det lättare att nästa gång vilja se den på plats. Och med kommentatorer som radions Christian Olsson kan det inte bli fel.
10 July at 10:49

Malin Andersson:
Så gäller de ju i de mesta mellan dessa två grenar!
En dressyr tävling på en klubb eller en hopptävling?
Dressyren så sitter de närmaste på hoppningen så är läkaren fulla!
De handlar väl om show och att de är lite mer fart och fläkt kanske?
Jag tycker dressyren är otroligt vacker och är imponerade hur ekipagen svävar fram.. Men att sitta och se alla ritter en hel dag. Nej tack!
Men i hoppningen så vet du banan. Du vet aldrig hur ryttaren tänker sin ritt..de är pulshöjande spännande..
Kanske fler som tänker som jag..
10 July at 09:45

Gustafsson Stephanie:
Troligen för att dressyren och hoppningen går samtidigt i fhs. I Göteborg så köper du biljett å då är det en gren åt gången…
10 July at 11:13

Å…sa Sjöberg:
Fast… Det har ju varit slutsålt på dressyrbiljetter under tak iaf…..
 10 July at 09:49

Jenny Frelin:
För min del är det ekipagen som avgör. Både Falsterbo, GHS samt SIHS har för tråkiga ekipage, visst de bästa svenska kommer ju men resten. I Falsterbo finns iallafall unghästarna men tyvärr kostar det bara ett par tusenlappar mer att åka ner till Verden och se unghäst-VM samt EM i Aachen iallafall om man bor i Stockholm.
10 July at 10:19

Maria Andersson:
Mer spännande och inte så förutsägbart med hoppning som med dressyr även om dressyr kan vara vackert att beskåda personligen gillar jag att se på sånt där det är lite fart o fläkt o där det kan hända helt oväntade inslag 😛
10 July at 10:54

Monika Andersson:
Dessutom är det mer tillfällighets-besökare på FHS, och de tittar inte på dressyr utan hoppning där de förstår vad det handlar om.
10 July at 09:15

Elin Bengtsson:
Jag har slutat kolla på dressyren för jag är less på att se alla övergrepp på de stackars hästarna på framridningen. Endast ett fåtal rider på ett schysst sätt.
10 July at 10:24

Gunilla Arvö:
Tittar gärna på dressyren också, men biljetterna är dyra och hoppning pågår samtidigt, vilket lockar mig mer! Står gärna och tittar på framridningen!
10 July at 09:29

Anne Danielsson:
Det låter väl alldeles lysande med fler VIP-band och VIP-tält. Med fler hästägare och uppfödare på tävlingsplatsen så ökar möjligheterna till reklamexponering och framtida sponsorer. Å„ven intäkter byggs upp långsiktigt.
Vanliga dressyrentusiaster har antagligen inte råd/tid att åka på alla tre evenemangen, i år fyra i och med ponny-EM, så det kan bli svårt att kränga fler vanliga biljetter. Bedömningssystemet har antagligen mindre med det hela att göra, även om det behöver förbättras för ryttarnas skull.
10 July at 11:15

Kungsviks Gård:
Dressyren var fest i Falsterbo förr! Många av världens bästa ekipage var där! Det var brist på läktare så publiken satt överallt, på gräset, vallarna och bakom domarna. Vad Falsterbo har tappat är det spontana och familjära. Det är lite synd. Men framförallt behövs bättre ryttare!
10 July at 15:41

Mats Wildlock:
Jag tycker inte det är rätt att jämföra med hoppningen. Gör en riktig jämförelse med andra dressyrtävlingar. Kollade på Totilas come-back i Hagen, inte ens halvfulla läktare. Hartbury Dressage show med Valegro och Nip Tuck, båda över 80% hade inte ens uppbyggda läktare på de tre sidor av arenan som syns i filmen. Viktigt att definiera målet.
12 July at 15:26 · 

Alexandra Lindgren:
Kan ju kanske bero på att fler utövar hoppning än de som utövar dressyr..? Bara en spontan tanke. Skiljer väl typ mycket? 75% hoppar, 20% dressyr och 2% fälttävlan, resten utövar ngt annat. (Inte exakta siffror). Finns det få utövare, blir ju en publik automatiskt mindre och får färre anhängare. smile emoticon
 10 July at 15:48

Niklas Eliasson:
Man kanske skulle få dit lite mer kända ryttare. Tex Helen Langenhanenberg, Isablel Werth. Visst våra svenska ryttare kommer. Tänker tex på den 5 stjärniga dressyren igår. Skall man gå och shoppa kolla dressyr och nationscup i hoppning så får man stressa och hinner knappt äta.
11 July at 15:56

I samband med att vi ställde denna öppna fråga ställdes en snarlik i undertecknads eget forum. ett urval av dessa kommentarer återges här med tillstånd inhämtat från de som kommenterat.

Den frågan formulerades mer direkt:
”Vad säger ni alla dressyrnördar bland mina Facebook-bekanta?
Vad kan Tomas Torgersen och Jana Wannius med sin dressyrgeneral Johan Lenz göra för att sälja fler läktarbiljetter?
Å„r det Tinne, Patrik, Minna med flera som måste rida ännu bättre än vad de redan gör för att ni ska köpa biljett? eller för att kompisarna ska köpa biljett?…”

Ulrika Jacobs :
GP klassernas förläggning till helgen gör dem mindre intressanta. För dyrt ! Tror man borde ha paketbiljett till vettiga priser. Falsterbo med tre hästdöttrar kostar lika mycket som en vecka i Spanien om man ska äta och allt.
10 July at 10:10 · 

Kajsa Ekedahl:
Det måste bli lättare för den icke-nördiga (och även den halvnördiga) publiken att följa med och förstå vad de ser.
 10 July at 10:37

Ebba Leandersson:
Tror också att biljetterna kostar mer än vad många vill betala.
10 July at 10:39

Lena Nyström:
Instämmer, alldeles för dyrt!  10 July at 10:48

Kajsa Ekedahl:
Ja, på Falsterbo har folk redan betalat så mycket för att komma in och parkera… 10 July at 10:49

Helen Persson
Startlistor i god tid så folk kan planera om dom ska åka förmiddag eller eftermiddag ,när man ska ta ledigt från jobbet ,ordna hjälp till hästarna mm.Femåringarnas dressyr var där 52 starter de senaste åren har 40 st ridit på tisdag o resterande på onsdagen.I år kom startlistorna på lördagen då är det inga som hinner ta ledigt från jobbet för att åka.Till torsdagens GP kom startlistorna 20.00 på onsdagen…alla(de flesta)är inte på plats hela veckan. 10 July at 10:52

Aff Ingdam-Lindgren :
For dyrt og for ”lokalt”, Flere internationale ekvipager og lavere priser generelt 10 July at 11:12

Hjördis Kamph:
Man kan återgå till att visa alla siffror när de ges bla., för dyrt och 6-årskvalf blev starkt decimerad. Inte alls roligt. Om det var slutsålt hade ändå många valt att stanna hemma och Inte en enda tysk domare. Istället en fransman som inte gav över 7,5. Det rids i ett långsamt tempo utom Franklin som trampade vatten allt vad han kunde ! 10 July at 12:05

Anita Månsson :
Håller med. Siffrorna måste gå att se. Sedan är det dyrt  10 July at 12:08

Pernilla Ström Eklund:
Tycker det är totalt absurt att tydligen diskuterar allt annat än prisnivån. Om man har svårt att sälja biljetter så beror det på att priserna är för höga – simple as that. FHS borde ha en smartare och betydligt mer differentierad prisstrategi. Att skylla på ryttarna och ekipagen är nonsens. Jag tycker sällan vi har haft så många fina GP- och coming ekipage som idag! Jag tycker FHS ska börja sälja dagsbiljetter till läktarna och sedan inför tävlingarna sälja separata biljetter till olika klasser där det finns platser över. Då kan man maxa intäkterna och fylla läktarna på ett helt annat vis.  10 July at 12:58

Carin Strand :
Hade gärna åkt ner flera dagar men trafiksituationen gör det helt omöjligt. 50 minuter till Höllviken och sedan timme till innan man är framme vid parkeringen. 10 July at 13:48

Erna Axelsson :
Det finns inga biljetter att köpa till morgondagens dressyr över internet ?! Alla sektioner slutsålda.· 10 July at 14:17

Annette Fransén Iacobaeus:
Lite mer – Alla grenar har ibland, tyvärr ”dippar” när fina hästar/ekipage blir för gamla eller liknande. Sen, helt plötsligt, kan det vända och det känns som om vi nu börjar komma ikapp! Jätteroligt!!! Men vi har heller inte den ekonomiska uppbackning som vissa andra länder har, av sina förbund. Och det är inte så lätt att hitta ”tunga” sponsorer. Det finns flera duktiga ryttare och fina hästar, som kanske inte ”hittat” varandra eller, helt enkelt, inte har de finansiella resurserna att ligga ute och träna för topptränare så mycket som det krävs på toppnivå (och att komma dit..). Och vi har ju få professionella stall med professionell ridning/träning jämfört med exempelvis de ”stora” dressyrnationerna. Lite funderande från en som inte kunde komma till Falsterbo igår kväll.  10 July at 14:32

Anna Wallentin:
Läktarbiljetterna är för dyra. Hade gärna tittat på dressyr också men det blir väl dyrt att lösa både inträde samt läktarbiljetter till båda grenarna. Å„r man sedan flera i familjen…Suck. Var på Global Champions Tour i Valkenswaard : gratis parkering och inträde samt knappt 200:- för läktarbiljetter. Kan säga att där var smockfullt överallt. 10 July at 14:34

Ingrid Nyström:
Det går inte att beställa biljetter över nätet för tre som vill sitta tillsammans, trots att det uppenbarligen finns plats.

Ewa-Lotta Nyström ·:
Jag & min mor tänkte gå på dressyren på Onsdagen, men insåg att det skulle bli alldeles för dyrt. 680:-/ för 2 biljetter, resa & mat & parkering. Nej nej betalar inte 1000:- för en dag på Falsterbo frown emoticon

Magdalena von Buxhoeveden:
Tog mig två timmar att ta mig från min bostad (utan för Höllviken) till tävlingsområdet och alldeles för dyrt tycker jag att det är 😕  10 July at 16:07

Kerstin André :
För att göra sporten lite mer spännande hörde vi igår på dressyrmötet att man i Tyskland tagit fram en app där man själv kunde sitta o döma/sätta siffror för att se hur långt el nära man kom domarbedömningen….rolig ide’.  Â· 10 July at 18:49

Dag Erlandsson:
Det där med att dela en klass mitt på dagen gör mig lätt tokig. Inget ont om ponnydressyr, men nog är det lite olika målgrupper? /malin  10 July at 19:24

Christine Stålhammar:
Enkelt sänk priset o sälj biljetter direkt vid läktarna. 10 July at 20:18

Malin Carlsson:
Delar hur jag själv tänker, mest i hoppningens värld men även dressyren. Orkar inte se en hel klass i dressyren men hade gärna gett en peng för att se de jag vill. Eller får hoppningen dra in pengarna och bjud på dressyren för det tillför jättemkt att kunna springa emellan Â· 10 July at 20:40

My Jeppsson:
Det jag tycker har varit tråkigt senaste åren är bristen på domarsiffror på jumbotronen, det är också vansinnigt dyrt. Hade gärna sett att en skulle kunna köpa ett ”dressyrpaket” med inträde+läktarplatser och kanske nåt meet and greet med ryttare. Â· 10 July at 20:56

Kicki Linnell Fraser :
På många platser utomlands betalar man inte ens inträde till större tävlingar. Det går ändå. Hur gör dom? 10 July at 20:58

Ulrik Eklund 
Om jag vill titta på dressyren på t.ex, torsdag kostar det 190+320, detta för att se finalerna för 5/6-åringar (lördagen är ju slutsåld, så det verkar ju inte vara problemet). Och så spännande är det faktiskt inte för de som inte är helfrälsta nördar att titta på en klass som varar i timmar. Och vill jag se både dressyr och hoppning så måste jag dessutom betala 320 till, så varför skulle de som är mest intresserade av hoppningen överhuvudtaget besöka dressyrbanan?
När jag är på Falsterbo får jag känslan att tävlingarna i huvudsak har två intressenter: De som kvalat hästar dit och tävlar och sponsorerna. Publiken kommer i andra hand, man anstränger sig inte för dem, men tar gärna emot pengarna. Vad får jag ut för femhundra kronor när man inte använder jumbotronen på bästa möjliga sätt genom att visa domarsiffror i realtid för varje rörelse, när det är ren tur om man hittar aktuella startlistor och det inte ens finns någon information om hur dressyprogrammet faktiskt ser ut?  Eller för att förenkla mitt inlägg, dressyr är inte så kul att titta på för den som inte är väldigt insatt (och ibland inte ens då). Om man då vill ha ”ströpublik” på FHS och GHS måste man göra det publikvänligt, speciellt när det är så dyrt. 10 July at 22:31

Helen Persson:
Så mkt kostar det inte,på torsdagen kostar läktarplats på dressyren inkl inträde 320kr under tak.bara läktarbiljett hoppning 130kr.kombinationsbiljett 410kr.· 10 July at 23:36

Ulrik Eklund:
ursäkta, jag missade att det stod inklusive inträdesbiljett på hemsidan. 11 July at 09:00

Anna Wallentin:
För dyrt är det i alla fall. Hela vår familj är intresserad och bara inträdet för oss (3 pers) för att titta på när Martina red unghästar i 4 dagar gick på över 2000kr! 15 July at 21:14 · Edited

Per-Ola Forsberg:
Jag tror man kan locka en helt ny publik. Läste resultatet i 7-års finalen. Jag gratulerar vinnaren å det största, men platssifferkombinationerna i resultatlistan var det mest intressanta jag sett. Man skulle kunna ha ett bingolotto eller sweepstake på platssiffer för det tre första ryttarna, ett V3-spel. Här blev det 2-5-3 på vinnaren, tvåan fick 1-7-6 och trean 4-1-4. 20% av intäkter går till Dressyrringen, 10% fördelas på varje rätt rad och 50% fördelas mellan de som hade alla tre raderna rätt! Kanske inte lätt och då blir det Jackpott kommande dag. Jag tror man kan vinna en helt ny publik! Tyvärr ingick jag inte bland de kategorierna som Kim frågade, men eftersom jag inte såg någon självklar lösning bland svaren funderade jag ut en som kunde ha den potential som de tre arrangörs-herrarna efterfrågade utan extra kostnad för dem.  10 July at 23:03

Birgitta Dahlqvist :
Förra året skulle jag köpa läktarbiljetter till dressyren samma dag,,,då var biljetterna slut! När man sedan tittade så var det halvtomt.på läktaren så kombinationensbiljetter tror jag inte på. Sälj biljetter vid ingången till dressyren som det var förr. Blanda unghästklasser mer med andra klasser. Å„ven om jag mest är intresserad av unghästarna är det ju roligt att se de i toppen. Nu får man välja för dyrt att vara där hela veckan.  11 July at 08:29

Niklas Lindgren:
Självklart måste Falsterbo och Göteborg vara vinstdrivande bolag. Sedan vet jag inte vad för sorts vinst dom gör på sina evenemang. Men om det verkar vara en stor knut med biljettpriset för den enskilde besökaren, så kanske den frågan kan tacklas t.ex. sponsorvägen. Frågan kommer nog inte bara försvinna av sig själv. Att ha sittplats på en allsvensk match kostar väl ungefär samma som läktaren i Falsterbo. Vill man se häst flera dagar i rad blir det såklart en skillnad i pris, och tillkommande kostnader för uppehället.11 July at 08:37

Anna Wallentin:
Totalpriset för inträde och sittplats är betydligt billigare på fotbollsmatchen. Samtidigt svårt att jämföra då matcherna sällan pågår i 10 dagar m nya inträdesavgifter dagligen. Dessutom tror jag att det gynnar sporten om uppfödare o hästägare kan få vara med utan att det kostar dem skjortan. Vet tex hästägare som fått sig tilldelade 1 VIP- biljett och sedan tvingats betala 1000-tals kr för att kunna ta med resten av familjen. Känns inte ok. Uppfödarna o hästägarna är viktiga för sporten.  11 July at 13:53

Niklas Lindgren:
Nej det är inte helt givet att jämföra. Som jag läser det kostar det 300-320 kr att se dressyr i Falsterbo en dag med läktarplats. Entré ingår då i det priset. Jag har inte kollat alla allsvenska lags priser, men för flera av dem kostar det ungefär samma för en sittplats på en långsida. Och då ska man veta att Allsvenskan är rankad som en av Europas sämsta ligor smile emoticon Hur som helst är priset alltid en faktor att väga in. Sedan om man kan öka upplevelsen och/eller se över alternativen för biljettlösningar är det andra faktorer.· 11 July at 15:27

Louise Andersson:
Biljettpriser tål ju alltid att diskuteras såklart, men din fråga väcker snarare en del andra funderingar hos mig. Det mest publikfriande är såklart küren, men alla kan ju av olika anledningar inte rida där wink emoticon grin emoticon. Kanske kunde man inför även enklare kür – eller ”showklasser” – också på lägre nivåer? Behövde ju inte vara kopplade till kval eller så, för att inte röra till det wink emoticon . Å–nskar också som andra i tråden att man kunde göra bedömningen mer begriplig, då hade nog publiken breddas, men har inga enkla svar på hur dock. Det där med en app låter skoj, hade skapat engagemang om man dessutom live kan följa hur domarna dömer och kan jämföra!
Våra fina duktiga dressyrekipage är ju så himla duktiga (och i min värld roliga och en stor inspiration att se), så kan inte tror att det är på dem det hänger smile emoticon . Â· 11 July at 09:28 · Edited

Kerstin André:
Falsterbo hade ju under några år hade ju FHS spec kommentatorer i form av tränare o ryttare, bl a jag själv, där publiken via egna hörlurar kunde få inside kommentarer o synpunkter kring de pågående ritterna. Många kom t mig o berättade att de fått ökad förståelse för denna härliga men inte helt lättförstådda sport. Skulle gärna engagera mig i detta igen, men FHS har tyvärr tappat intresset för detta. Vad tycker ni? Â· 11 July at 11:37

Ingrid Nyström :
Såhär såg det ut efter lunch idag. Men inga biljetter fanns att köpa…Mvh Ingrid
· 11 July at 13:33

Staffan Stehager
Ja har ju varit slutsålt men tunnsått. Mycket sponsorbiljetter som inte utnyttjas eller? 11 July at 18:45

Birgitta Å–sterberg
Man köper läktarbiljetter för hela dagen även om man bara vill titta på en klass. Då blir det så. Vi tittade på hoppderbyt igår eftermiddag vilket innebar att våra platser var bokade hela dagen men inte användes mer en några timmar. När vi var på plats var det vissa som hade kombibiljetter, alltså läktarplats till både hoppning och dressyr, som gick mitt i derbyt för att se dressyren. Man kan bara sitta på en plats i taget. Mitt förslag är billigare biljetter till varje klass eller del av dag så att fler har råd och möjlighet att titta på det de verkligen vill.  Â· 12 July at 07:15

Malin Myrman Hagård Hästgård:
Om det nu är slutsålt så är ju inte priset ett bekymmer utan snarare de som köper biljetterna?
Möjligen har FHS statistik på hur många privata kontra företag (läs sponsorer mm) som köper. Tippar på att de som har ”fått biljetter” inte är lika benägna att bänka sig som de som har betalat?
Synd om prisbilden blir missvisande och läktarna ändå gapar tomma…..   12 July at 10:53

Amalie Egholm Hebsgaard(ryttare):
Jag reagerade också på väldigt sena startlistor. Det är ganska omständigt att gå in på hemsidan och klicka in sig på programmet. Man kanske också ska sälja biljetter klassvis så dom som bara vill dit och se sin favorit inte behöver köpa för hela dagen. Sedan hade det varit roligare för publiken om ryttarna presenterar sig själva och sin häst. Lite som i globen men mer personligt t.ex jag har haft min häst i x antal år/han brukar hitta på detta hyset eller liknande. Och bättre online poäng (det var iaf väldigt viktigt för min pojkvän som tittade på grand prix första gången)! Och sälj också biljetter direkt vid dressyrbanan så dom som ångrar sig bara kan köpa en där. 11 July at 19:53

Mikael Carlsson:
Många intressanta och antagligen helt riktiga åsikter har framförts. Jag har en del åsikter om medias betydelse i förhållande till dressyren men det är nog inte rätt forum.  11 July at 21:58

Malin Nilsson:
Det är helt enkelt för dyrt! Och parkering /trafiken är ett dilemma…… frown emoticon 11 July at 23:14

Magdalena Regardh:
Skämt å sido, läktarbiljetter klassvis låter som en bra grej. Jag skulle kunna tänka mej att se en bra klass, men det finns ju inte på kartan att sitta en hel dag. 11 July at 23:17

Louise Hegbart:
Jag hade önskat bättre/högre rankade utländska ekipage i CDIO5.😀 12 July at 00:06

Eva Fahlbrink:
Vi som har betalt för läktarbiljetter är besvikna på en icke fungerande poänguppdatering under ritterna i flera dagar. Dålig respekt mot dressyrpubliken.! 12 July at 00:15

Å…sa Brodd :
Bättre internationellt starfält önskas. Trafiken gör att man funderar 2 ggr innan man åker dit…   12 July at 00:31

Carina Bondesson:
Vi är också många som saknar kommentatorerna i radio, info och kringsnack gör det mer intressant för allmänheten. Gärna via app. Resultattavlan måste ju bara gå att få att fungera! Kan inte någon häst vara inne på banan samtidigt som den tävlande, i yttervarvet. På så sätt får unghästarna en chans att vänja sig, publiken mer att titta på och nästa ryttare kommer snabbare till start. 12 July at 08:4

Ebba Leandersson:
Köper folk läktarbiljetter och sedan går på mässan eller är det så många som köper kombinationsbiljetter och sedan sitter på hoppningen? Med tanke på alla tomma stolar alltså. En lösning kan vara att de säljer läktarbiljetter förmiddag och eftermiddag separat eller per klass. Håller med om att det är trist när inte poängrapporteringen fungerar. 12 July at 09:41

Ann-Charlotte Gustavsson:
Jag tror att problemet ligger djupare än så, om man som uppfödare skall jämföra dressyr aveln kontra hopp aveln, så ligger det en mkt stor skillnad där emellan. Hopp aveln har en egen intresse förening, med bra människor bakom, sammanhållningen är bättre osv. Intresset utav dressyr sporten, blir ju inte heller bättre när inte poängrapporteringen fungerar. 12 July at 11:15

Katri Wäyrynen:
Kommar man till Falsterbo kommer man för hela dagen. Trafiken är orsaken jag besöker bara de dagar ja ”måste”. 12 July at 11:19

Ebba Leandersson:
Jag tänkte mer på att eftersom läktarbiljetterna är slutsålda men stolarna ändå är tomma så kanske de som innehar biljetterna hellre går på mässan delar av dagen. Om man tex planerar att se hästar på fm o gå på mässan em så vore det ju bra att kunna köpa läktarbiljett bara för del av dag. Då får någon annan chansen att köpa sittplats för resten av da’n.  12 July at 11:23

Siv Wreme Mannerhorn:
Sälj biljetterna vid respektive läktare och varje klass för sig. Â· 12 July at 11:29

Carin Strand:
En fundering nu när jämförelsen med hockey nämnts. Varför inte göra några rader ståplatser längst bak där man kan stå gratis eller för en billig peng som löses vid ingången. Det ständiga springet till o från läktarna framför allt under unghästklasserna kan stävjas ( nu springs det mest närmast ridbanan) man kan komma in o se även om man inte löst förköp och behöver inte planera så noga veckor i förväg. Billigare och kan få in fler folk.ffa till GP klasserna så tror ingen förlorar.· 12 July at 18:17

Marie Knutsson:
Håller helt med Carin. Billiga biljetter till enklare ståplats där man kan vara mer rörlig vore super. Sedan förstår jag inte riktigt varför man tycker man skall sälja fler biljetter än man har. vad jag vet så var alla biljetter till dressyren slutsålda alla dagar.12 July at 19:03

Malin Carlsson:
Håller med Katri Wäyrynen här. Har varit nere tre gånger men hade gärna åkt två gånger till men pallar inte köerna. Vi nördar i skåne hade kommit ner mer om det inte tog sådan tid. Och löst biljetter…inser dock att det är ett problem att lösa, men satt i jättekö i tisdags hem helt stilla trafik utan att bussfilen var öppen. Utan detta hade jag tagit en sväng till. Kön hade varit under flera timmar. Varför gjordes inget..? 12 July at 19:15

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden