Dressyr
2 maj 2021 19:45

Lastbil körde in i hästbuss – GP-ryttare förlorade häst

OlyckaDen finska GP-ryttaren Joanna Robinson har förlorat en av sina hästar i en fruktansvärd trafikolycka i södra Frankrike. Efter att hästbussen med fem hästar ombord fått punktering stannade Robinson vid sidan av vägen för att vänta på hjälp. Då körde en lastbil in i dem i full fart. Se filmklippet som ryttaren delade efter kraschen här.

Lastbil körde in i hästbuss – GP-ryttare förlorade häst
Hästen som fick avlivas var en 6-årig spanskfödd PRE. Foto: Privat

Den finska GP-ryttaren Joanna Robinson höll på att flytta några av sina hästar till sin nya holländska bas när olyckan inträffade. På motorvägen i södra Frankrike fick hästlastbilen punktering och körde åt sidan. Medan Robinson och hennes hästskötare väntade på vägassistans körde plötsligt en portugisisk lastbil rakt in i det parkerade fordonet med full kraft.

En av de fem hästarna på hästbussen skadades så svårt att den fick avlivas på plats. Två andra är allvarligt skadade medan två har klarat sig med lindriga skador. Robinsons GP-häst San Coco di Amore fanns inte i lastbilen utan är redan på plats i Holland.
– Jag och Silja är ganska uppskakade och det värker i hela kroppen. Det känns som världens värsta baksmälla någonsin, säger Joanna Robinson till Eurodressage.

Det tog åtta timmar innan trafiken kunde återupptas igen. Joanna Robinson delade en video på sociala medier efter den svåra olyckan.
– Vi fick punktering på ett däck och medan vi väntade på hjälp på höger sida av vägen, med varningsblinkers och en varningstriangel utsatt, kraschade en lastbil in i oss med full hastighet. När det hände satt vi i hästlastbilen. Precis innan smällen oroade vi oss över alla lastbilar som körde förbi i hög hastighet, säger Joanna Robinson.

Se filmklippet här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden