Hoppning
3 juli 2016 21:17
Ridsportplus

Leif Halls sköna seger

Sundsvall Summer Horse Show är en mycket omtyckt sommartävling som brukar locka stora startfält.

Leif Halls sköna seger
Leif Hall och Cilvano Z på prisutdelningen efter segern i 1,50-klassen.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I år krockade dock arrangemanget med Falsterbo, och många av klasserna fick därmed ett blygsamt antal deltagare trots att det är årets enda Elit-tävling norr om Mälardalen. Det hindrade inte dem som var på plats från att leverera fina prestationer, och som vanligt fick både underlag och banor högsta betyg från ryttarna.

Nathalie Adelborg, Jump Club RSF, hade ett alldeles lysande meeting. Med sig hade hon två unghästar som segrade i 1.20, och den ena av dem gjorde avdelning A-debut i 1.30 med en fin andraplacering. Välmeriterade Verzace (val f-00 e Cardento – Urbino, uppf Anna Noren) lotsade hon till seger både i 1.45 och 1.40, men någon start i meetingets Grand Prix blev det inte på grund av ridklubbens nyinköpta vattenhinder.

Han hoppar inte vatten, och jag har ingen lust att bada idag, förklarade Nathalie om varför hon trots den fina formen inte startade i den högsta klassen.

Det blev istället Leif Hall på Cilvano Z (val f-99 e Cumano – Fleuri de Manoir, uppf NV Jolante) som tog hem prischecken på 15.000 kronor i 1.50-hoppningen. Leif hade bråda dagar då han både var meetingets banbyggare och hade flera hästar med sig som han startade. Någon seger i Sundsvalls Grand Prix har det inte blivit tidigare, utan det här var första gången på många försök genom åren.

  Tillsammans är vi ganska många år, så vi har ju mycket rutin att ta till när det blir svår klass, spekulerade Leif i om varför de hade vunnit – och tillade att de tillsammans faktiskt var hela 71 år gamla.

Totalt startade fyra ekipage i 1-50-klassen, där Leif Hall med sina 4 fel blev den enda placerade.

Under tävlingen avgjordes även omgång 3 och finalen i Ridsportsallsvenskans division 1 Norra gruppen, där Umeå RF stod som totalsegrare och nu går upp i Folksam Elitallsvenska 2017 efter att ha stått utanför serien under ett år. Det andra laget som erbjuds plats i Elitallsvenskan 2017 är Ö-viksortens RK.

Jenny Schwieler Staaf

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden