Fälttävlan
25 juni 2018 06:30

Linda Algotsson har sålt två av sina topphästar

FörsäljningLinda Algotsson har sålt sina tävlingshästar, familjeuppfödningarna Fairnando och Fair Mail, till två yngre ryttare.

Linda Algotsson har sålt två av sina topphästar
Linda Algotsson och Fairnando har bland annat tävlat på Sweden International Horse Show i Friends Arena. Foto: Roland Thunholm

Det har varit tyst om förra landslagsryttaren, EM-medaljören och flerfaldiga OS-ryttaren Linda Algotsson ett tag och några av de hästar hon tävlar internationellt har legat ute till försäljning.

Nu är både Fairnando (SWB val f 2005 e Cardento-Dalby Jaguar xx, uppf Margareta Algotsson, äg Margareta och Bo Christer Algotsson) och Fair Mail (SWB sto f 2008 e Jaguar Mail-Levantos II, uppf Margareta Algotsson, äg Margareta och Bo Christer Algotsson) sålda.
– Det är fullt i stallet ändå och jag planerar att sälja fler, säger Linda Algotsson.

Fairnando och Linda Algotsson har gjort flera Nations Cup för Sverige, vunnit CIC2* i polska Sopot och kommit femma i italienska Montelibrettis CCI3*. Fairnando har också gått inomhusfälttävlan i Friends med både Linda Algotsson och hennes syster, Sara Algotsson Ostholt. Valacken var också nere en sväng i Tyskland hos Sara Algotsson Ostholt för träning och tävling i vintras men kom tillbaka till Linda Algotsson i Småland igen.

Fairnandos nya ägare är en satsande ungdomsryttare, 19-åriga Molly Holgersson.

Fair Mail har tävlat internationellt upp till och med tvåstjärniga klass och har bland annat vunnit CCI1* i polska Strzegom och varit trea i CIC2* på samma tävlingsplats. Det är en svensk juniorryttare som har köpt stoet.

Linda Algotsson har bland annat 12-åriga Fairnet som gick OS 2016 och 8-åriga Fair Spot som debuterade trestjärnigt förra året kvar. Hon är anmäld till polska Strzegoms tävlingar den här veckan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-