Fälttävlan
19 januari 2014 09:00

Lionheart avlivad efter kolik

Lionheart, som reds till lagsilver på OS i London 2012 av britten William Fox-Pitt är död. Valacken avlivades nyligen efter komplikationer i samband med kolik.

Lionheart avlivad efter kolik
Lionhearts största show var under OS i London där han reds till ett lagsilver av William Fox-Pitt. Photo:Roland Thunholm

Lionheart (val f 2002 e Lancer III) har haft många framgångar tillsammans med William Fox-Pitt. Förutom lagsilvret i London har ekipaget tagit framskjutna placeringar upp till med fyrstjärning nivå. Valacken såldes till fälttävlansryttaren Allison Springer, USA, förra året. 

Nu berättar St Georg att Lionheart har avlivats. Han buköppnades efter ett kraftigt kolikanfall nyligen. Till en början verkade allt ha gått bra, men sedan blev han sämre igen. En ny buköppning visade att hans tarmar var så skadade att valacken inte gick att rädda. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-