Sverige
23 september 2019 16:31

Lisen uppmanar till nytänk hos ”gubbstyrda” kommuner

IntervjuRidsportprofilen Lisen Bratt Fredricson berättar om hur stallet och hästarna blev hennes frizon under sina egna struliga ungdomsår. Nu uppmanar hon kommunerna att inte vara så "gubbstyrda" utan istället satsa mer på de befintliga ridskolorna som ungdomsgårdar och som integrationsprojekt.

Lisen uppmanar till nytänk hos ”gubbstyrda” kommuner
Ridsportprofilen Lisen Bratt Fredricson uppmanar kommunerna att satsa på ridskolor som ungdomsgårdar och integationsprojekt (Arkivbilder, bilden på lektionsryttare är tagen vid Vilsta Ridskola i Eskilstuna). Foto: Roland Thunholm

I en stor intervju med tidningen Kvällsposten berättar Lisen Bratt Fredricson om hur stallet och hästarna blev hennes frizon när hon i ungdomsåren hoppade av skolan och socialen kopplades in.

I stallet höll Lisen ordning och reda, hon lärde sig teamwork, att respektera hästen och ta ansvar för den.

Lisen tycker att kommunerna behöver ta ett större ansvar än i dag.
– Jag tycker att man i vissa områden borde sanktionera för ungdomar som driver runt. Att kommunen ger bidrag eller stöttar så att ungdomar får testa idrott, oavsett vilken sport de vill utöva, säger hon i intervjun.

Kommer i kläm på grund av ”gubbstyre”

Lisen tror att ridskolor skulle fungera bra både som ungdomsgårdar och som integrationsprojekt. Men de kommer i kläm på grund av det som Lisen menar är allmänt rådande.
– Det är väldigt gubbstyrt så det vore kul att se hur mycket medel som går till olika sporter som golf och sådant som de är intresserade av, säger Lisen till Kvällsposten.

Missa inte Ridsports intervju med Lisen Bratt Fredricson när hon utsågs till Sveriges mäktiga hästkvinna i början av året.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden