Avelsnyheter
15 december 2017 18:22

Legendaren Londonderry är död

LegendarAvelsgiganten och dressyrhingsten Londonderry är död. Hannoveranerhingsten slutade sina dagar på tyska statsstuteriet Celle.

Legendaren Londonderry är död

Londonderry (HANN e Lauries Crusador xx-Warkant uppf Klaus Hermann Ehlen) har beskrivits som en levande legend under sin livstid. Han utmärkte sig redan som unghingst med sina härliga, uttrycksfulla gångarter och speciella guldfuxfärg och dominerade sin årgång under unghästtiden. Hans utmärkelser har varit många genom åren, så sent som 2015 utsågs han till Årets hingst av hannoveranerförbundet.

Londonderry tävlade själv med segrar upp till och med Prix St Georg och blev snabbt populär bland uppfödarna. Han har över 2 200 registrerade avkommor varav 37 är godkända hingstar och över 90 har meriter i svår klass. Hans avkommor också varit populära på olika auktioner.

Nu berättare hingstens ägare, tyska statsstuteriet Celle, på sin webbplats att Londonderry avlivades i går, torsdag. Anledningen ska ha varit att han var instabil i sina ben och till slut fick svårt att resa sig.

Londonderry blev 22 år gammal.

Se en film när Londonderry tränas nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden