Avelsnyheter
4 augusti 2017 21:52

Lördagens finaler på unghäst-VM

I holländska Ermelo återstår det att dela ut sex finalbiljetter i tröstfinalerna och starta upp själva världsmästerskapet. Förnärvarande är Springbank VH enda SWB-häst i final.

Lördagens finaler på unghäst-VM
Västra Hoby Stuteris fina uppfödning Springbank VH är i final visad av Andreas Helgstrand. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Lördagen i Ermelo är vigd åt två tröstfinaler, kallade small final eller consolation på Longines resultatsida. 

För 5-åringarna börjar den klockan 9 på Arena 2 (den mindre arenan)
Ekipage att vila ögonen på är till exempel stoet Hannelinde GLN med start 9:18 och Stenagers Wyatt Earp kl 9:45. Första svenska ekipage ut är Camilla Lindh på godkände hingsten Klifton kl 10:48. Godkände hingsten Touchdown startar med tyske beridaren Phillip Rüwe kl 11:45. Missa inte vackre svarte Revenant som kommer precis innan Dragon Welt med Ida-Linn Lundholm kl 12:21. Sista svensk ut är Jeanna Högberg och Astoria kl 13:15. Efter det kommer Atterupgaards Botticelli som förhoppningsvis har slappnat av nog för att göra sig själv rättvisa.

För 6-åringarna blir lilla finalen entré på huvudarenan. Första svenska ekipage är Dorina med Yvonne Österholm kl 10:06 . Det är lika bra att sitta kvar medan Nicholas Wagner och Rocks on Top rider innan Mattias Jansson och Gørklintgårds Quinto gör entré kl 10:24. Efter en paus som kommer att bli 30 minuter lång (San Pikado startar inte) är det dags för Karin Öljemark och fine Tiger G kl 11:11. 

Finaldags
Vid 15 är det dags för den första finalen på unghäst-VM när 15 fina 7-åringar visar upp sig i den speciella bedömningen uppdelad i kvalitets- och tekniskt betyg. Kvalitetsbedömningen utförs av en domare vid C och en vid E och innebär konventionell 5-punktsbedömning av gångarter medan det tekniska betyget är bedömning enligt dressyrprogram med tre domare. Enda häst med SWB som hemmaförbund är Springbank VH (SWB valack e Skovens Rafael u De La Reinne VH e De Niro, uppf och äg Västra Hoby Stuteri AB) som rids av Andreas Helgstrand.

I fredagens lilla final för 7-åringar lyckades ingen av de svenska ekipagen komma nära de tre finalbiljetterna. För Autograf Q, Fiera Girl (36) och Bossanova YL är unghäst-VM över. Tre bra ritter, bättre än i grundomgången, räckte inte långt i år när kvalitén på ritterna och hästarna varit skyhög rakt igenom.

Samtliga start- och resultatlistor under Unghäst-VM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden