Dressyr
5 maj 2018 06:30

Louise Etzner Jakobsson på topp 10-lista

ParadressyrLouise Etzner Jakobsson är nu rankad nia i världen bland pararyttarna och Sverige rankas som sjätte bästa nation i världen i den färska världsrankningen.

Louise Etzner Jakobsson på topp 10-lista
Louise Etzner Jakobsson tog två EM-medaljer i Göteborg - här med sitt silver. Nu har hon klättrat på världsrankningen. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Louise Etzner Jakobsson är främsta svenska ryttare på den nya världsrankningen. Efter att ha klättrat ett par placeringar är hon nu rankad nia. Anita Johnsson avancerade hela åtta placeringar och är nu totalt 14:e ryttare i världen medan Felicia Grimmenhag är 34:a på den totala listan. Sverige rankas också som sjätte nation i världen.

I de olika klasserna är Louise Etzner Jakobsson är näst främst i världen i sin grad IV.

Anita Johnsson är sexa i grad I. I grad II finns Eva Lundqvist på en 13:e plats samt Kerstin Larsson Englund på 15:e plats.I grad III är Felicia Grimmenhag rankad nia. Eva Malmström i grad V är tia.

Hela listan

Grad I
Grad II
Grad III
Grad IV
Grad V

Nationsrankning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden