Fälttävlan
2 augusti 2021 12:46
Ridsportplus

Louise Romeike: ”Vi har aldrig varit så dåliga”

OS i TokyoDet är inte någon glad Louise Romeike som ger intervjuer i den mixade zonen – men hon kan skratta åt eländet. ”Ja, det är inte något annat att göra, det är bara att gå igenom vad som hänt och ändra på någonting, annars blir det inte bättre”, säger hon.

Louise Romeike: ”Vi har aldrig varit så dåliga”
Louise Romeike och Cato i den avslutande banhoppningen. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

OS-debutanten Louise Romeike och Cato (HOLST val f 2004 e Contendro I-Heraldik xx, uppf J ZG Schmidt och S Naumburg, äg Hinrich, Susanne och Louise Romeike) gjorde ett dressyrprogram som ryttaren var nöjd med.

I terrängen ville hon få upp farten med tanke på tiden.
– Jag visste att det skulle vara svårt att hålla tiden så jag fick chansa lite. Han blev väldigt stark efter ungefär halva banan. Vi hade några dåliga språng och något ännu sämre språng. Jag red en kombination i fel ordning och tappade koncentrationen lite, säger Louise Romeike.

Hon blev utesluten efter terrängritten, men sent i går kväll japansk tid fick svenskarna veta att de fick delta i banhoppningen som lag. Resultatet för Louise Romeike och Cato blev tre nedslag.
– Vi fick veta att vi fick hoppa om vi ville och alla hästarna såg fräscha ut så vi tänkte att det var en bra erfarenhet att ta med hem. Jag hade hoppats att det skulle gå lite bättre, vi har aldrig varit så dåliga som i dag, men det är väl lite passande till hela helgen, säger Louise Romeike.

Du kan skoja trots besvikelsen?
– Ja, det är inte något annat att göra, det är bara att gå igenom vad som hänt och ändra på någonting, annars blir det inte bättre. Bita ihop och gå vidare.

Louise Romeike har en biljett hem under tisdagen.
– Nu ska vi landa lite där hemma. OS har varit en upplevelse. Resultaten var inte vad man önskar sig även om dressyren var okej så har resten har varit väldigt medelmåttigt, det är bara att åka hem och göra det bättre nästa gång.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden