Fälttävlan
2 augusti 2021 11:46
Ridsportplus

Therese Viklund efter sitt första OS: ”Får man svära?”

OS i TokyoDressyren gick utmärkt men i terrängen ramlade Therese Viklund av hästen. Nu är banhoppningen avklarad och Ridsport når en ryttare som är glad över erfarenheten.

Therese Viklund efter sitt första OS: ”Får man svära?”
Therese Viklund och Viscera i banhoppningen. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Först var det idel lycka efter en fin dressyrritt. Därefter en terrängritt som slutade med uteslutning, eftersom Therese Viklund ramlade av Viscera (HANN sto f 2008 e Fidertanz 2-Ravallo, uppf/äg Lena Nyström). Efter detta kom beskedet att det inte blir någon banhoppning – och så ett nytt besked om att det visst blir hoppning.

  – Hela dagen har känts jättekonstig, att vi ska gå in och hoppa fast vi egentligen inte har ett resultat. Men eftersom hästen var så himla fin och hon vet att vi brukar hoppa bana efter terrängen så sade vi att det är en bra erfarenhet för mig att få gå in på en mästerskapsbana. Det är ju betydligt tuffare, säger Therese Viklund.

  Mot slutet av banan blev det två pinnar ner.
  – Jag fick lite bråttom och då är hon så himla lydig att hon gör det jag ber henne om. Nu ska vi öva vidare. Först får hon åka hem och återhämta sig och sedan ska vi lägga upp en ny tränings- och tävlingsplan.

  Får man fråga hur det kändes att ramla av i terrängen?
  – Får man svära? Det är klart att det är skit, givetvis. Det är inte så ofta som jag brukar trilla av så det är klart att det var skit att göra det när man är i Tokyo. Men så småningom kommer jag att smälta det här och hästen har verkligen varit helt fantastisk.

  Att delta i OS har varit omtumlande, berättar Therese Viklund.
  – Det har varit jätteroligt. Det är väldigt mycket uppståndelse kring alltid och det är man inte alls van vid. Men fortfarande är det samma komponenter som man är van vid i mångt och mycket, en tävling som vilken som helst, det är mer det runt omkring som har varit mycket att ta in.
  Kan du ge ett exempel?
  – Jag är van vid att bo i min lastbil på tävlingsplatsen och här har vi bott 45 minuter från hästarna med bussar som inte går så ofta. Som kontrollfreak är det jobbigt att inte vara vid hästen även om det varit ett superteam runt hästarna hela tiden. Jag vill vara där och blanda mig i.

  51345283453_32fb65b55e_k
  Therese Viklund och Viscera. Foto: FEI/Libby Law Photography

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 99 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden