Sport
28 november 2014 10:43

Marina och Benetton Dream vinnare

Ņrets vinnare för unga ryttare heter Marina Mattsson som segrade med sin egen Beckham. Benetton Dream FRH var solklar segrare bland de unga hästarna. Alla åtta finalister, fyra U25-ryttare och fyra yngre GP-hästar har på sitt sätt redan vunnit genom biljetten till Friends Arena.

Marina och Benetton Dream vinnare
Marina Mattsson och Beckham tog hand om segern i Lövsta Future Challenge, klassen för unga ryttare. Anna-Lena Bergqvist

Årets fyra unga ryttarfinalister visade upp fyra fina ritter, det verkar så här långt som att Friends Arena är enklare att tackla för dressyrhästarna.

Marina Mattsson och Beckham startade först och låg större delen av sitt program på över 70 procent men slutsiffran blev 69,86 procent och det räckte till seger. Det var dock knappt, Johanna Due-Boje med Don Corleone gjorde ett fint program, men dyrbara missar på slutet kostade. Ida Kristoffersen med Rolex TP som bara är 11 år klappade om sin ”Rolle” uppskattande, 67,279 procent och en tredjeplats. Sara Skeppstrand, enda hemmaryttaren, red på fräsche 19-årige gentlemannen Bertram och fick 66,279 procent.

Caroline Darcourt och Paridon Magi var först ut bland de unga och Paridon saknade uppenbarligen sin stallkamrat från Lövsta, han gnäggade upprepade gånger. Caroline blev tvåa med 67,535 procent och bärgade därmed hem en del återbäring till uppdragsivaren tillika seriesponsorn Lövsta Stuteri.

Charlotte Haid-Bondergaard och Roberto des Frettes gjorde en frejdig uppvisning med några små missförstånd som kostade på procenten. Tredje plats för tourens yngsta häst, ”Robban ” är nio år, 64,256 procent. Clara Espinosa och Gordon hade klara problem med klassens huvudsvårighet piaff idag och procenten blev därefter, 55,349 procent.

I sina kvalstarter har Benetton Dream FRH riden av Tinne Vilhelmson Silfvén varit helt överlägsen. I dagens klass glänste inte hingsten alls på samma sätt som i tidigare starter. Piaffen såg ujämn ut och hingsten verkade nästan matt, det till trots är den allmänna kvalitén hög och Lövsta fick därmed både segrare och tvåa i sin turnering.

Tinne och Caroline skänker i år sina prispengar till ett stipendie som delas ut till en ryttare som får åka utomlands tillsammans med sin tränare för att förkovra sig.

Resultat Unga ryttare
Resultat Unga hästar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden