Dressyr
12 september 2022 10:28

Lövsta Future Challenge satsar på internationell tour

InternationelltU25-ryttarna i dressyr får nu en ny internationell tour att rida på, då Lövsta Future Challenge utvecklar sitt koncept och flyttar in på tre stortävlingar i Europa.

Lövsta Future Challenge satsar på internationell tour
Josefine Hoffmann och Hoennerups Driver fixade dansk seger i Lövsta Future Challenge International U25 i Scandinavium 2020. Foto: Roland Thunholm

Lövsta Future Challenge meddelar idag att man i ett samarbete med världscuparrangörerna Gothenburg Horse Show, Jumping Amsterdam och World Cup Vilhelmsborg lanserar en ny tour – Lövsta Future Challenge International Tour. Här ska dressyrens U25-ryttare få möjlighet att rida på internationella arenor i samband med att det arrangeras världscupdeltävlingar.

– För oss i landslagsledningen är U25-ryttarna en viktig kategori ryttare att följa, det är unga ryttare som är på väg att ta steget till Grand Prix-nivå och vi tror att det är viktigt för dem att få mäta sig mot likvärdiga, internationella ryttare innan de ger sig in i hetluften bland seniorerna, säger Bo Jenå, svensk förbundskapten, om satsningen.

Touren kommer att ha åtta startande på varje tävlingsplats, där Sverige, Danmark och Nederländerna har minst två ekipage var. De sista två startplatserna är öppna för alla nationer att ansöka om. Ekipagen rider FEI U25 Grand Prix och FEI Grand Prix Kür.

Första deltävlingen rids under världscupen i danska Vilhelmsborg i oktober, innan touren går vidare till Amsterdam i januari. Avslutningen rids under Gothenburg Horse Show i februari – här kan även en ”Overall Winner” koras och kamma hem en bonus på 100 000 kronor.

Lövsta Future Challenge International Tour

World Cup Vilhelmsborg, Danmark 17-23 oktober 2022
Jumping Amsterdam, Nederländerna 25-29 januari 2023
Gothenburg Horse Show, Sverige 22-26 februari 2023

Mer om Lövsta Future Challenge International Tour 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden