Avelsnyheter
3 april 2017 19:00

Lövsta med nya partners i Helsingborg

Lövsta stuteri bjöd in till hingstvisning med sina egna och flera nya partners gossar på programmet. Scenen var Helsingborgs ridhus och i de väggarna ekar minnen från forna tiders Hingsttåg.

Lövsta med nya partners i Helsingborg
Visningens höjdpunkt var utan tvekan Springbank II VH, Crusader Ice och bruksprovsvinnaren Ironman H var fortfarande lika lacksvart vacker som för några veckor sedan.

I år deltar Lövsta stuteri på flera håll med sina hingstar, resurserna finns att delta och arrangera. I Helsingborg var det premiär för flera nya partners i deras hingstprogram, från stora Helgstrand Dressage till enskilda hingstägare som lockats in i den värmande gemenskapen. På plats för att sköta speakandet var Elisabet Lundholm med Tinne Vilhelmson Silfvén till fots som hjälp och Jens Fredricson i sadeln med micken på. Hingstansvarige Florian Darcourt skötte hindren och Thomas Sightenbjerggaard representerade Helgstrand Dressage.

Presentatörerna flankerar Nina Känsälä, som arbetar med semin på Lövsta och är styrelsemedlem i SWB. Längst till höger Malin Cohlin, drift och utvecklingsansvarig för Lövstas seminstation.

Hingstvisningen lockade mycket folk, det bjöds på bubbel och vegetariskt tilltugg.  

Först ut var ett knippe hopphingstar.

Cristallo II (Westf f -07 e Cornet Obolensky-Cassini I)

Nästa till visning var den 3-årige gångartshingsten Demand med Yvonne Österholm i sadeln.

Demand 1344 (SWB f -14 e Ampere u Delight (F.2) e Don Schufro, uppf/äg Per-Arne Persson)

Jens Fredricson hävdade att Karmel van de Watering fått honom att gå ner i vikt – allt med siktet inställt på Tokyo-2020. 

Karmel van de Watering 1332 (BWP f -10 e Diamant de Semilly-Quick Star)

Som alltid på hingstvisning, om det är bruksprov eller premiering, så svallar testosteronet emellanåt. Då är det skönt med en rutinerad pilot som Peter Eriksson, han hade strax hingsten på rätt spår igen.

En 4-åring med en annan idé om vägvalet.

Ipanema CC (tidigare CC Studs Ipanema) (KWPN f -13 e Verdi TN-Chin Chin, uppf D. Carlberg & Son Intressenter AB, äg Highlights AB och Kolgjini AB)

Ännu en godkänd från bruksprovet och Lövstas egna stallar visades upp som hopphingst. Här hävdade dock Tinne Vilhelmson Silfvén att den kunde hon ta hand om, så användbara gångarter ansåg hon gossen hade. 

Conthallon Rouge (Old f -12 e Conthargos-Papillon Rouge) 

Caroline Darcourt är beridare på Lövsta men också den som stått för recepten på tilltugget som serverades. Med Sankt Erik II är hon redo för en ny tävlingssäsong, nu i nästa division för nästan vuxna dressyrhästar.

Sankt Erik II 1265 (SWB f -09 e Johnson-Weltmeyer, uppf Forty Invest AB)

Kontrasten till 3-årige Valverde, nygodkänd i DWB och visad av Severo Lopez, OS-ryttare och beridare på Helgstrand Dressage, var stor. Han är en av dem som gjort det förlängda observationsprovet i DWB:s regi och därmed kan få ett-sto-licens i SWB trots att han bara är 3 år.

Valverde (Westf f -14 e Vitalis-Ampère)

Sedan var det då dags för SWB-hingsten som stått för årets mesta prestation hittills. Springbank II VH lyckades bli premiehingst i en glödhet årgång hod Dansk Varmblod i Herning. Ovanpå det så toppade han upp med ett makalöst förlängt prov med 9:or på allt från gångarter till ridbarhet gånger två, bäst i test helt enkelt.

Trav med Joao Moreira, beridare på Helgstrand Dressage.

Springbank II VH (SWB f -14 e Skovens Rafael u De La Reinne VH e De Niro, uppf Västra Hoby Stuteri, äg Tina Hennix/Helgstrand Dressage/uppfödaren)

Simone Pearce, ny ägare till Wladimir O.A, red For Emotion som inte accepterades av DWB trots ett utmärkt sportprov i år. Risken är stor att detta är samma historia som med Fürst William – alltså något den danska nämnden får äta upp när sportresultaten visar sig.

For Emotion (Old f -13 e Foundation-Sandro Hit)

Bruksprovets hoppkelgris var den fula ankungen som blev en svan i luften över hinder – Cayenne de Clarence. Jens Fredricson oaade och aade i sadeln, det var en fräck känsla där uppe på 5-åringen.

Cayenne de Clarence (SF f -12 e Baloubet du Rouet-Alfa D’Elle)

Mesta hopphingst är ändå Crusader Ice som är så framgångsrik i sporten, har en prestationstygnd släkting i Fibonacci och ser så ridbar ut. Peter Eriksson är bäst i landet på att showa med hopphingstar, så även med den här.

Crusader Ice (SWB f -11 e Cabachon u Tarusa e Corland, uppf Thina Stigsson , ISG AB, äg Grevlundagården)

Jens Fredricson roade sig kungligt med förra säsongens hoppkung Heartbeat

Ökad trav eller så…

Heartbeat (KWPN f -01 e Heartbreaker-Ramiro Z)

Bruksprovsvinnaren Ironman H och Yvonne Österholm visade upp sig. Han och Demand står hos Yvonne i Skåne men hanteras av Lövsta. Yvonne och Nina Känsälä är gamla kollegor från tiden på Tullstorp Dressage. 

Ironman H (KWPN f -13 e Bordeaux-Rousseau, äg Annette Christensson)

Ännu en svart skönhet intog manegen och det var bruksprovsvinnaren 2014 Van Vivaldi tillsammans med Caroline Darcourt.

Trav är Van Vivaldis bästa gångart idag.

Van Vivaldi (KWPN f -10 e Vivaldi-Olivi)

Avslutningsnummer var en gångartshingst från Helgstrand Dressage med Severo Lopez i sadeln. Och han är såklart svart – Grand Galaxy Win.

Grand Galaxy Win (KWPN f -11 e Apache-Jazz)


Finalnummer framför nöjt kollegium.

Vill ni se hela Lövsta och partners hingstvisning via web-tv så finns den här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden