Avelsnyheter
13 januari 2021 10:13

Lövstahingst såld till Belgien

Går utomlandsLövsta stuteri har sålt Uncanto di Villagana 1290, som bland annat tävlat internationell Grand Prix med Jens Fredricson i sadeln. Ny ägare är Lövstas samarbetspartner Roshoeve i Belgien.

Lövstahingst såld till Belgien
Jens Frericson och Uncanto di Villagana vid tävlingar i Falsterbo. Foto: Bo Bennergård

Uncanto di Villagana 1290 (född 2005, e. Canturo – Acord II) kommer ur Cor de la Bryeres mödernelinje och är sedan tidigare elitpremierad i BWP, där han har uppmärksammats för sina tävlingsresultat och avkommornas hoppförmåga, skriver Lövsta i ett pressmeddelande.

Hingsten godkändes för svensk avel 2014 och har under åren i Lövstas ägo tävlat internationell Grand Prix med både Jens Fredricson och Rachel Steffen. Tillsammans med Jens Fredricson har hingsten också tagit flera framstående placeringar på svensk mark, däribland segern i Grand Prix på Elmia i Jönköping 2016.

Jens Fredricson är också den som motiverar beslutet att sälja hingsten, i rollen som Lövstas avelsrådgivare.

− Lövsta stuteri arbetar hela tiden med att utveckla svensk hopphästavel och i linje med det både köps och säljs det hingstar regelbundet. Nu finns det ett starkt intresse för Uncanto i Belgien och därför togs beslutet att sälja honom till Lövstas samarbetspartner Roshoeve, säger Jens Fredricson i pressmeddelandet.

− De avkommor som jag har sett i Sverige som har kommit ut på tävlingsbanorna ser riktigt lovande ut. De visar på mycket god hoppförmåga, ett bra temperament och mycket bra ridbarhet, säger Jens Fredricson också.

Uncanto di Villagana är godkänd i SWB, BWP och Oldenburg.

Fadern Canturo har tävlat i OS 2004 och VM 2006. Morfar Accord II har haft stor framgång som hopp- och gångartsförärvare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden