Avelsnyheter
1 december 2020 15:44

Cristallo II 1336 tillbaka hos Lövsta

HingstköpUnder 2017 och 2018 fanns Cristallo II 1336 med i Lövstas hingstprogram. Nu har Lövsta köpt Cornet Obolensky-sonen som avelshingst och stationerat honom på gården utanför Stockholm.

Cristallo II 1336 tillbaka hos Lövsta
Cristallo II 1366 och Jens Fredricson på en tidigare hingstvisning. Foto: Roland Thunholm

Cristallo II 1336 (-07, e Cornet Obolensky-Cassini I) vann som 6-åring premieringen i Münster-Handorf och utsågs 2010 till reservchampion vid sitt bruksprov i Tyskland. Hingsten har tävlats sparsamt upp till 1,50, med bland andra Italiens Jerry Smit och japanen Tadahiro Hayashi i sadeln.

– Cristallo II är en mycket välstammad hingst. Han har väldigt bra ridbarhet och ger en fin känsla i hoppningen. Vi har sett på avkommorna från hans första två år i Sverige att han förärver sig bra med de svenska stona, säger Jens Fredricson, som fungerar som avelsrådgivare till Lövsta Stuteri, i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden