Avelsnyheter
24 oktober 2018 09:39
Ridsportplus

Lövstas Bon Coeur meste fadershingst i Hannover

HingstpremieringI dag drar Hannoveranerförbundet igång sin hingstpremiering och på fredag avslöjas vilka som blir premierade. Bland fadershingstarna utmärker sig Lövstas nyförvärv Bon Coeur med flest söner till prövning.

Lövstas Bon Coeur meste fadershingst i Hannover
Nu är det upp till bevis för Bon Coeurs söner i Hannover. Foto: Lövsta Stuteri

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

6-åriga Bon Coeur (e Benetton Dream-Sandro Hit) köptes till Sverige i början av juni (läs mer i Ridsports tidigare artikel här) och hann betäcka 73 ston under innevarande säsong. Ägarna till de 63 ston som bekräftats dräktiga skattar sig säkert lyckliga när det nu visar sig att ingen hingst har fler avkommor till prövning i Hannoveranerförbundet i år än han.

Morfäder till de åtta Bon Coeur-sönerna till prövning är Fürst Numphenburg x 2, Don Index, Rohdiamant, Florestan, Carabas, Wolkentanz och Vivaldi. Lövsta Stuteri kan dessutom glädjas åt att även fadern Benetton Dream har en son med i startlistan ue Sanktion.

Näst flest avkommor har den 7-åriga Vitalis-Diamond Hit-sonen Veneno, sex är anmälda. Vivaldi e Krack C-Jazz har fem söner med och Cellehingsten Dancier e De Niro-Lancier, som fick avlivas på grund av kolik förra sommaren, har fyra söner till prövning.

180928cornetobolenskyfei
Cornet Obolensky toppar bland hopphingstarna med tre söner. Här med Marco Kutscher i Nations Cup-finalen 2008. Foto: Nacho Olano/FEI

Cornet Obolensky i topp bland hopphingstarna

Bland hopphingstarna finns det ingen fader som utmärker sig lika mycket, flest avkommor med har Cornet Obolensky med tre söner.

Totalt kommer ett hundratal 2,5-åriga hingstar att visas för hingstpremieringsnämnden under de fyra dagarna i Niedersachsenhalle. Arrangemanget avslutas med en auktion på lördag eftermiddag där både premierade och icke premierade hingstar kommer att gå under klubban. Tre av de hoppstammade hingstarna och sju av de dressyrstammade är inte till salu, två av dessa är efter Bon Coeur.

Mönstringen på hårt underlag på trekantspår, longering, gångarter i frihet, löshoppning och tillkännagivandet av premierade hingstar kommer att sändas på Clipmyhorse.

Fakta

Tidplan

Onsdag
10.00 löshoppning dressyrhingstar

Torsdag
09.00 Mönstring på trekantspår
10.00 Longering

Fredag
08.00 Gångarter i frihet, skritt på ring, dressyrhingstar samt tillkännagivande om premiering
14.00 Löshoppning och gångarter i frihet, skritt på ring, hopphingstar samt tillkännagivande om premiering

Lördag
10.00 Show, premiehingstarna och Årets Hingst tillkännages
14.00 Auktionen börjar, först ut är premiehingstarna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden