Fälttävlan
10 maj 2014 19:32

”Ludde” överklagar uteslutning

När Ludwig Svennerstål red i mål efter Badmintons terräng med King Bob visade resultatskyltarna noll fel på hinder och en sjätteplats. En stund senare fick han veta att han var utesluten. Han överklagade beslutet men fick inte igenom överklagandet.

”Ludde” överklagar uteslutning

Det var vid hinder 22-23, Huntsman close, som det blev en del problem. Många hästar hoppade C-hindret dåligt – bland annat Sara Algotsson Ostholts Reality. Även King Bob var i och klättrade på den stora spetsen. Enligt Ground jury var King Bob inte helt rätt genom flaggorna och därför uteslöts han efter målgång.

Ludwig Svennerstål och den svenske förbundskaptenen Staffan Lidbeck är dock inte överens med Ground jury och överklagar uteslutningen.
– Vi tycker inte att det var så och ska diskutera detta med Ground jury nu i kväll, säger Staffan Lidbeck som tror att ett besked om uteslutningen ändras kan komma senare under lördagskvällen. 

(Uppdatering) Överklagandet gick inte igenom.
– Det fanns en film där det tydligt syntes att King Bob inte passerade mellan flaggorna på rätt sätt, säger Staffan Lidbeck. 

Läs mer om terrängen i Badminton här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden