Världen
24 april 2019 15:17

Ludger Beerbaums topphäst borta

HopphästSorgliga nyheter kommer från Ludger Beerbaums stall. Hans topphäst Chiara dog på onsdagsmorgonen, som en följd av den kolik hon drabbades av för en månad sedan.

Ludger Beerbaums topphäst borta
Ludger Beerbaum och Chiara från världscupfinalen i Lyon 2014, där de slutade tvåa. Foto: Roland Thunholm

Ludger Beerbaums stall, LB Stables, berättar om händelsen på hemsida och sociala medier. Chiara opererades för fyra veckor sedan efter ett kolikanfall, men hennes tillstånd blev nyligen drastiskt sämre, så beslut togs i samråd med veterinär att låta Chiara få somna in.

Ludger Beerbaum och Chiara (HOLST f -03 e Contender-Coronado 3) har tävlat tillsammans med stora framgångar under åtta år. Bland meriterna finns segrar i Grand Prix i Doha 2016 och 2014, samt i Grand Prix i Mannheim 2015 och i Basel 2014. Ekipaget var också med om att ta lagsilver för Tyskland i EM 2013.

”Naturligtvis träffar detta oss mycket hårt. Chiara har varit mycket mer än en tävlingskamrat för mig under åren”, kommenterar Ludger Beerbaum.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden