Fälttävlan
8 september 2013 16:59

Ludwig bra med i Burghley – slutade på nionde plats

(Uppdaterad) Ludwig Svennerstål åkte tillbaka till England efter förra helgens lag-silver på EM. I helgens Land Rover Burghley Horse Trials är han dock ensam svensk och bra med efter den inledande dressyren.

Ludwig bra med i Burghley – slutade på nionde plats
Ludwig Svennerstål och King Bob i lördagens terräng. Nigel Goddard/KSDigital Photogra

46,7 straff med King Bob placerar Ludwig på femtonde plats bland de 65 ekipage som fortsätter till terrängen. Han är bara 5,4 straff från trean i en tät lista som toppas av nyzeeländaren Jonathan Paget på 36,7 med Clifton Promise.

Uppdatering lördag
Ludwig var felfri på hinder i terrängen men fick lägga på tio straff för tiden. Trots det avancerade han i resultatlistan och ligger på elfte plats inför söndagens banhoppning. Jonathan Paget behåller ledningen med Clifton Promise och är dessutom tvåa på Clfton Lush. Som trea med Avebury har hans nationskollega Andrew Nicholson bra chans att upprepa fjolårssegern.

16 ekipage uteslöts eller utgick i lördagens terräng.

Uppdatering söndag
Ingen av toppryttarna klarade nollan i den avslutande banhoppningen. Ludwig Svennerstål tillhörde de bästa med sina fyra fel på King Bob. Det gav totalt 60,7 straff, vilket resulterade i nionde plats och ytterligare ett steg uppåt i prislistan.

Jonathan Paget kom inte till start med Clifton Lush, som låg tvåa efter terrängen. Han hade ändå bra förspänt och ledde från start till mål med Clifton Promise som avslutade med fyra fel och hade haft råd med ytterligare en rivning.

Slutresultat
Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden