Fälttävlan
6 maj 2014 13:54

Lundins Fernet af Kreffe såld

Halmstadsryttaren Johan Lundin har sålt sin fyrstjärniga häst Fernet af Kreffe. Ny ägare är den tjeckiske ryttaren Jaroslav Hatla.

Lundins Fernet af Kreffe såld
Johan Lundin har sålt sin häst Fernet af Kreffe. (Arkivbild)

– Jag saknar honom redan, säger Johan Lundin som har haft valacken sedan denne var tre år.

Fernet af Kreffe (f 2001 e Campari M-Electro) började sin karriär med att vinna Breeders som 4-åring. Som 5-åring föll han på mållinjen och blev tvåa efter OS-medaljören Wega (sto f 2001 e Irco Mena-Labrador) och som 6-åring blev det återigen seger. Han har mängder med internationella segrar och placeringar upp till och med tvåstjärnig nivå och förra året blev han 27:a i tyska Luhmühlens fyrstjärniga klassiker. 

Det är med sorg i hjärtat Johan Lundin säljer sin tävlingskamrat.
– Verkligheten är krass. Jag har försökt skapa ekonomiska möjligheter att behålla både honom och Johnny Cash men så dök det här tillfället upp, säger Johan Lundin. 

Ny ägare till Fernet af Kreffe, som också var uttagen till Badminton men ströks då försäljningen blev aktuell, är den tjeckiske ryttaren Jaroslav Hatla. 
– Han red Fernet jättebra. Det är en tröst i det här, säger Johan Lundin som nu är i Storbritannien för att rida Badminton med Johnny Cash senare i veckan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden