Sverige
26 oktober 2023 10:28

Lurade hästägare på foder – anmäls för bedrägeri

BrottEn hästägare i Falkenbergs kommun köpte hö av en säljare via sociala medier, men något foder fick köparen aldrig. Nu polisanmäls säljaren för bedrägeri.

Lurade hästägare på foder – anmäls för bedrägeri
Hästägaren lurades på pengarna och har nu polisanmält kvinnan som påstod att hon hade hö att sälja. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hästägaren, hemmahörande i Falkenbergs kommun, fick kontakt med en kvinna via Facebook Marketplace då hon sökte hö. Efter att säljaren tagit betalt, drygt 2 500 kronor, slutade hon att svara på köparens meddelanden.

– När man skulle bestämma tid och plats för att hämta höbalarna har säljaren blockerat målsägande och gått under jorden om man säger så, säger Frida Sjögren, polisens stationsbefäl i Falkenberg, till Hallands Nyheter.

Betalningen skedde via Swish, och med hjälp av transaktionen har polisen kunnat få fram uppgifter om bedragaren – en kvinna i 30-årsåldern från Småland. Hon misstänks nu för bedrägeri, skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden