Sport
10 juli 2016 16:48

MadChoo är OS-reserv

Förbundskapten Bo Jenå och supervisor Kyra Kyrklund har fattat sitt beslut: "Det blev fördel Mads Hendeliowitz med sin häst Jimmie Choo Seq", sa Bo Jenå.

MadChoo är OS-reserv
Idag är både jag och Jimmie lite trötta, vi tog ut vårt allt i gårdagens Grand Prix, sa Mads Hendeliowitz. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Bo Jenå meddelade beslutet efter att CDI3*-küren avgjorts. Där tog MadChoo alias Mads Hendeliowitz och Jimmie Cho Seq (Old f -04 e Sandro Hit – Don Schufro, äg Segersta Equestrian) en andra plats (se separat artikel senare idag).

Mads Hendeliowitz var glad, trött men glad.
– Det har varit en lång resa, den började egentligen för 1,5 år sedan när vi började träna i Tyskland för Patrik Kittel, sa Mads
– Nu ska Jimmie Choo Seq till landslagsveterinären Jonas Tornell här på FHS för veterinärcheck sedan åker Jimmie till Tyskland med Patrik Kittels lastbil i natt.

– Jag tror att jag kan lära mig massor även som reserv. Det kanske är mitt första mästerskap men det är inte mitt sista OS. Jag är jätteglad, sa han enkelt.

Bo Jenå upprepade att han helst skickat två lag så många bra ekipage finns det i år.
– Det har varit svårt, Mads höga procent fällde avgörandet till fördel för honom efter gårdagens Grand Prix seger, förklarade Jenå.

I ett val mellan två finns det alltid en som blir utan plats. Emiliata alias Emilie Nyreröd och hennes Miata blev inte valda efter en lång vägs satsning mot Rio. Emilie var stor även i nederlagets stund, samlad och koncis.
– Jag är inte besviken, även om jag har hoppats hela säsongen. Det blir lite tvärtom. Jag har fantastiskt fina hästar hemma i stallet och är mer taggad än någonsin på att komma tillbaka på ett annat mästerskap, kommenterade hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden