Sverige
1 februari 2022 16:51

Magnifikt gods med hästsportanläggning till salu

Gård till saluEtt imponerande gods med tillhörande slott, vidsträckta marker och en hästsportanläggning av högsta klass är just nu till salu mellan Veberöd och Skurup. Prislappen är inget för den tunna plånboken. Läs mer och spana in alla bilder här.

Magnifikt gods med hästsportanläggning till salu
Skönabäck bildades 1811 och tillhörde tidigare Brodda gods. Foto: Skånegårdar

Det är herrgården Skönabäck, vackert belägen på Romelåsens sydsluttning strax norr om Skurup, som nu är till salu. Huvudbyggnaden är ett slott i nyklassicistisk stil från 1815 med tillhörande poolområde och sjö, omgärdat av ett naturvårdsområde med böljande landskap. Den sammanlagda arealen är 424 hektar.

På Skönabäck ligger hästsportanläggningen Skönabäck Sweden, som ingår i försäljningen. Det är en modern anläggning som är anpassad för hopp-, dressyr- och travhästar. Bland hyresgästerna finns idag flera professionella ryttare och travtränare. Se alla bilder från godset och hästsportanläggningen längre ner. Prislappen ligger på 175 miljoner kronor.

På hästsportanläggningen finns ett isolerat ridhus och i anslutning till detta en utebana avsedd för hoppning, båda med fibersand som underlag. Dessutom finns det ytterligare en ridbana inramad med vita staket och ett frosttåligt underlag. Denna bana används till unghäst- och dressyrträning.

Här finns drygt 80 boxplatser för uthyrning till främst professionella verksamheter samt ett hästrehabiliteringscenter. Det finns också en rakbana där travhästarna tränas, en djupsandbana på 600 meter och en kombinerad rid- och körslinga i skogen på cirka en halvmil. På Skönabäck erbjuds regelbundet dressyr- och hoppträning, öppna banor, clinics och olika events.

Fastigheten säljs genom bolagsförsäljning.

Annonsbild Skönabäck

 

Img_2266

Dji_0115

Img_2169

Img_2211

Dji_0119

Img_2033

Img_2014

Img_2076

 

Dji_0139

Img_2088

Img_2093

Img_3347red

Img_3331

Img_2065

Img_2037

Läs mer om Skönabäck och se mäklarens annons här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden