Världen
5 juli 2018 12:06

Större delen av Helgstrand Dressage sålt för mångmiljonbelopp

AffärHelgstrand Dressage har fått en ny majoritetsägare. Waterland Water Fund värderar bolaget till 800 miljoner danska kronor och därmed bör Helgstrand ha gjort sig en stor hacka på affären.

Större delen av Helgstrand Dressage sålt för mångmiljonbelopp
Företagaren säljer majoriteten av sitt bolag. Foto: Roland Thunholm

Helgstrand Dressage har varit makalöst framgångsrikt och säljer topphästar till hela världen. Omsättningen är på över 50 miljoner euro varje år och nu har fler insett värdet och potentialen. Kapitalfonden Waterland Water Fund har gått in och blivit majoritetsägare i företaget.

Enligt danska Finans värderar de verksamheten till 800 miljoner danska kronor och därmed bör Andreas Heglstrand ha försetts med en check med ett niosiffrigt belopp. Vilka belopp det rör sig om ska dock parterna ha valt att hålla hemligt.

”Det har varit ett stort beslut eftersom företaget är som ett barn för mig, men jag vet inte om jag kan behålla det ensam. Därför är det bra att ta företaget till nästa steg tillsammans med en partner som Waterland”, säger Andreas Helgstrand till Berlingske.

Fortsätter som vanligt

Den dagliga ruljangsen på företaget med 70 anställda ska förbli som innan och Andreas Helgstrand fortsätter att basa, nu som minoritetsägare. Planen är att ta företaget in i framtiden, vinna mer marknadsdelar utanför Europa och bli ”a global leader”.

”Vi har skapat ett företag som har mer än fördubblat intäkterna de senaste två åren och etablerat ett unikt rykte i en bransch med attraktiva utvecklings- och tillväxtmöjligheter. Vi vill utnyttja dessa möjligheter och påskynda framstegen i samarbete med Waterland som kommer att kunna bidra med kompetens, kapital och lång erfarenhet” skriver Andreas Helgstrand på sin sida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden