Hoppning
15 juli 2020 11:17

Malin Baryard Johnsson: ”Har vässat fokushjärnan med golf”

Blickar framåtMalin Baryard-Johansson siktar mot medalj i Tokyo nästa år, men först blir det SM i Falsterbo. Under våren har hon laddat om genom att bland annat spela golf. Något som har varit en prövning för hennes mentala styrka, berättar hon i P4 Extra. Lyssna på hela intervjun här.

Malin Baryard Johnsson: ”Har vässat fokushjärnan med golf”
Malin Baryard Johnsson är glad över att vara tillbaka på banan efter tävlingsuppehållet (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Det var ett tungt bakslag för Malin Baryard Johnsson och hela det svenska hopplandslaget när OS flyttades fram till 2021, berättar Malin i en färsk radiointervju i P4 Extra. Men det råder ingen tvekan om att ett av Sveriges stora medaljhopp siktar mot medalj i Tokyo nästa år. I radiointervjun berättar hon om den stora omställningen som vårens tävlingsuppehåll har inneburit och hur hon för första gången på decennier ”tagit helg” på riktigt.

Samtidigt som hon har trimmat mer i skogen och hållit motivationen uppe genom att ”låtsastävla” har hon också hunnit engagera sig i sönernas fotbolls- och golfspelande. Hon har även spelat en hel del golf själv, vilket är en erfarenhet som hon tar med sig upp i sadeln, berättar hon i intervjun som du kan lyssna till här under.
– Att spela golf har varit en otrolig prövning för min mentala styrka. Framför allt har det hjälpt mig att sätta på och stänga av fokushjärnan, säger Malin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden