Sport
10 juli 2015 23:40

Malin Nilsson kvalsegrade – igen

Det blev Don Michelin riden av Malin Nilsson som tog hem kvalet för de 7-åriga dressyrhästarna i Falsterbo. Det blev en knapp seger före Dan Brown riden av Jeanna Högberg. Tio finalister gör upp på söndag. Uppdaterad med bilder på de flesta finalisterna.

Malin Nilsson kvalsegrade – igen
Segrande Don Michelin och Malin Nilsson Kim C Lundin kim@witnet.se

De blivande Lilla rundan hästarna i 7-årskvalet fick göra sina Prix St Georg-program till solsken och stark vind med allt större skuggor över banan på grund av kvällssolen. Klassen dömdes av Leif Törnblad vid C, Lars Andersson på M och Bo Jenå vid E på långsidan. De var inte särskilt eniga, bland annat hade de tre herrarna varsin vinnare. 

Det gick i år att nå final på 66,798 procent som Malin Rinné bärgade med Qurinell(SWB valack f -08 e Quaterback – Ampere, uppf/äg Sundsmåla Gård AB) bärgade hem. Många ekipage hade problem med halvpiruetterna, den förvända galoppen där emellan och sedan bytesserierna. Prix St Georges är ett svårt program för de 7-åriga hästarna.

Malin Nilsson var förvånad över sin seger med Don Michelin(SWB valack f -08 e Don Primero – Michellino, uppf/äg Fam Ljungcrantz), inte för att hästen saknar kvalitéer men har liten rutin från nivån.
– Jag har inte ridit många Georg-program med honom så idag var verkligen riktigt bra. Han är så cool, inte alls bekymrad om omgivningar för han är trygg med mig, berättade Malin, förvånad men mycket glad.

Jeanna Högberg med Dan Brown(Hann valack f -08 e Dancier – Hohenstein,uppf Hans Hosp, äg Anna Bråkenhielm, Skillinge Dressyr AB) hade det ganska jobbigt idag, valacken som vann 6-årschampionatet i höstas var på tårna.
– Han är lite bekymrad för omgivningen här med blåsten men skötte sig ändå. Spänningen kostade, det blev misstag i ett byte och den ena piruetten. JAg får försöka hämta tillbaka det på söndag, sa Jeanna Högberg, sugen på seger precis som det ska vara.

Tredje plats gick till fjolårets finalist i 6-årsklassen och unghäst-VM deltagaren Quentin SV(SWB valack f -08 e Quaterback – De Niro, uppf/äg Britta Hermanson) då som nu fint riden och visad av Maj-Christine Ehnberg Fogelberg. Den mörkbrune valacken är lika elegant och lättfotad i sitt travarbete som tidigare men hade idag ett bytesfel och problem i den förvända galoppen.

Resultat
Startlista final söndag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden