Hoppning
21 april 2019 06:57

Malin och Peder levererade i Global Champions League

Global Champions LeagueMalin Baryard Johnsson och Peder Fredricson briljerade vid Global Champions League. Båda tog individuell placering i klassen, och Malin hamnade på podiet med Berlin Eagles.

Miami Celtics vann, St Tropez Pirates och kom tvåa och Malin Baryard Johnsson hamnade på pallen med tredjeplacerade Berlin Eagles. Foto: Stefano Grasso

Natten mot söndag var det dags för andra rundan av Global Champions League i Miami, som är den tredje omgången i serien. Malin Baryard Johnsson red H&M Indiana för Berlin Eagles, Evelina Tovek red Dalilia de la Pomme för Scandinavian Vikings, och den rundan fick Peder Fredricson kliva in i Shanghai Swans med H&M Christian K.

Malin och Peder satte båda felfria rundor och tog individuella placeringar i klassen som hade hinder på 1,55/1,60. Peder kom trea och fick med sig närmare 150 000 kronor i prispengar, medan Malin tog hand om niondeplatsen och fick en prischeck på närmare 30 000 kronor. Individuellt vanns klassen av Carlos Enrique Lopez Lizarazo, Colombia, på G&C Arrayan.

Lagmässigt var det Miami Celtics som levererade när tävlingen reds i Miami. Shane Breen och Michael Duffy red båda felfritt i andra rundan, och med bara sex fel från första rundan kunde de ställa sig överst på pallen. St Tropez Pirates tog en andraplats efter att Athina Onassis ridit på fyra fel och Pieter Devos satt ytterligare en nolla. Trea placerade sig Berlin Eagles, där både Malin Baryard Johnsson och hennes lagkamrat Emil HullandbaekChalisco red felfritt. Malin hamnade på pallplats även senare under kvällen, då hon och Indiana tog hand om tredjeplatsen i Grand Prix-hoppningen (läs mer här).

Shanghai Swans leder ligan

Peders lag Shanghai Swans, som vunnit de två första omgångarna av GCL, kom på tredje plats efter att Daniel Deusser ridit på fyra fel med Calisto Blue. Shanghai Swans ligger dock fortfarande på första plats i ligan efter tre pallplaceringar på tre tävlingar. Berlin Eagles har klättrat till en femte plats.

Evelina Tovek och hennes lagkompis Christian Ahlmann red båda på fyra fel, vilket placerade Scandinavian Vikings på en sjätte plats i Miami, och totalt ligger Scandinavian Vikings på tionde plats efter tre omgångar.

Nästa omgång av Global Champions League rids 3-5 maj i Shanghai, Kina.