Hoppning
4 februari 2019 08:27

Malin rider Global Champions League

LagtävlingMalin Baryard Johnsson har vid helgens tävlingar i Österrike visat att hon är i storform, men hon sparar på tävlingarna. Världscupen har hon valt bort - istället siktar Malin i år på Global Champions League.

Malin rider Global Champions League
Malin Baryard Johnsson har valt bort världscupen denna säsong. Istället gör hon debut i Global Champions League (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Segrarna och placeringarna duggade tätt för Malin Baryard Johnsson vid tävlingarna i Villach Treffen, Österrike. Hon berättar att alla hästarna hoppat bra, och när det gäller H&M Indiana har hon matchat fram henne försiktigt.
– Vi gjorde ett VM för fem månader sedan och jag vill ha min fina häst kvar. Det går inte att rida allt, säger Malin till Svenska Ridsportförbundet.

Världscupen har Malin valt bort denna säsong, trots final inför hemmapublik i Göteborg. Istället blir det i år för första gången lagtävling i Global Champions League för Malin, och hon avslöjar att hon kommer dyka upp på dessa tävlingar rätt ofta.
– Så jag kommer att rida omgången i Stockholm, definitivt, berättar Malin, som kommer att rida i ett lag bestående av tyske Ludger Beerbaum och hans toppryttare.

Global Champions League kickar igång i slutet av februari och första omgången rids i Doha, Qatar. Totalt arrangeras 20 omgångar av Global Champions Tour/Global Champions League, där Stockholm är omgång nummer åtta den 14-16 juni, under Stockholm Horse Week. Komplett uppställning av årets lag i Global Champions League kommer inom kort att presenteras av arrangören.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden