Världen
24 december 2019 10:53

Många hästar döda i snöstorm

OväderPå Island har minst 80 hästar dött i den snöstorm som rasade nyligen.

Många hästar döda i snöstorm
Det har kommit mycket snö på Island och många hästägare har arbetat hårt för att rädda sina hästar. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: AL-Travelpicture/IStock

Flera medier på Island berättar om hur hästar har drabbats i samband med den snöstorm som drog över ön förra veckan.

80 hästar rapporteras ha hittats döda och över 100 hästar saknas. En frivilligorganisation har räddat flera hästar genom att gräva fram hästar som har fastnat i snön.

Det riktas också en del kritik mot de hästägare som har låtit sina hästar vara kvar utomhus under stormen. Stormen ska ha kommit plötsligt och även väl förberedda och erfarna hästhållare misslyckades med att ge sina hästar skydd. Det mest brukliga på Island är att islandshästarna hålls utomhus eller i öppna stall året runt.

– Bönderna är utmattade både fysiskt och mentalt. De är helt slutkörda, och för att göra det värre har de blivit anklagade för djurplågeri. Jag vet att det här är bönder som är exemplariska och gör vad som helst för sina djur, säger veterinären Ingunn Reynisdótttir till tidningen Iceland Review.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden