Fälttävlan
20 maj 2014 11:29

Många svenskar till Luhmühlen

Nu har världens fälttävlanselit siktet inställt på den fyrstjärniga tävlingen i Luhmühlen. Fyra svenska ekipage finns i startfältet som också rymmer världsettan William Fox-Pitt och delar av det tyska guldlaget från OS 2012.

Många svenskar till Luhmühlen
Anna Hassö vill rida VM med sin Clover. Ett steg på vägen dit är att rida Luhmühlens fyrstjärniga klass i mitten av juni. (Arkivfoto)

Den svenske förbundskaptenen Staffan Lidbeck har aviserat att han vill se alla VM-aktuella ekipage i en fyrstjärnig tävling före mästerskapet. De som inte gjorde Badminton har nu chansen att visa sig värdiga en plats i det svenska VM-laget i tyska Luhmühlen den 12-15 juni.

Anna Nilsson/Luron, Malin Petersen/Sofarsogood, Dag Albert/Tubber Rebel och Anna Hassö/Clover är den svenska kvartetten som tar chansen. I den fyrstjärniga klassen, som också ingår i FEI Classics, finns dessutom världsettan och britten William Fox-Pitt, Tysklands OS-guldryttare Michael Jung och Ingrid Klimke samt Nya Zeelands flerfaldige OS-medaljör Mark Todd. En annan noterbar startande är Shamwari som ingick i det svenska silverlaget på EM 2013 tillsammans med Ludwig Svennerstål. Valacken står på startlistan med sin nya amerikanske ryttare Boyd Martin. 

På tävlingen rids också en kort trestjärnig klass. Där är svenska ryttarna Louise Svensson Jähde anmäld med två färskingar på nivån och Niklas Lindbäck rider VM-aktuelle Mister Pooh. Mister Pooh har tagits undan från kravet att gå en fyrstjärnig tävling före VM. Sara Algotsson Ostholts Wega, som tog silver på OS i London, är tvungen att prioritera att klara sitt VM-kval i lång trestjärnig klass.
– Planen för Wega är att hon ska gå i franska Saumur den här helgen, säger Staffan Lidbeck. 

Luhmühlens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden