Dressyr
12 mars 2023 09:34

Marina Mattsson och Helix fortsätter att leverera

InternationelltDe var placerade i sin första internationella tävling. På lördagen blev de även placerade på sitt andra internationella meeting. Marina Mattsson höll sig framme i prislistorna i Herning, precis som Jeanna Högberg och några andra svenska dressyrryttare.

Marina Mattsson och Helix fortsätter att leverera
Marina Mattsson och Helix i Frankrike. Foto: Photochannell

Marina Mattsson och Helix (KWPN val f 2012 e Apache-Jazz, uppf A.M.T Toonen Arts, äg Hannell Dressage Stable) höll sig framme i den internationella debuten för några veckor sedan, och i danska Herning visade ekipaget att det inte var en tillfällighet.

På lördagen blev den 28-åriga svenska dressyrryttaren och känslige Helix femma i en trestjärnig Grand Prix Special under det pågående sport- och avelsmeetinget i Herning.

Ekipaget slutade på 69,745 procent efter en jämn uppvisning.

Danmarks Nanna Skodborg Merrald vann tillsammans med Blue Hors Don Olymbrio på 76,362 procent. Den tidigare Sverigebaserade hingsten Total Hope reds till tredje plats av sin norska ryttare Isabel Freese.

På lördagen reds det också en femstjärnig kür där Jeanna Högberg/Astoria slutade sjua med 76.075 procent. I denna klass var det total dansk dominans med ekipage från hemmanationen på de sex första placeringarna. Nanna Skodborg Merrald vann även denna klass, då tillsammans med Blue Hors St. Schufro på 84,36 procent.

I lördagens Intermediate I tog Sofie Lexner/Kingston en femteplacering och Carl Hedin/Davalerian en sjätteplacering.

Resultat Grand Prix Special

Resultat Grand Prix kür

Resultat, Intermediate I

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden