Dressyr
7 augusti 2022 11:13
Ridsportplus

Sverigekändisen Total Hope redo för VM-start under norsk flagg

Herning 2022Hon bor i Tyskland, är från Norge och har en svensk förbundskapten. I eftermiddag rider Isabel Freese in på VM-arenan med Sverigekändisen Total Hope som gör sin fjärde internationella start i Grand Prix. "Jag är så tacksam och glad över att få rida honom," säger norskan som satsar mot OS 2024 med hingsten.

Sverigekändisen Total Hope redo för VM-start under norsk flagg
Isabel Freese. och Total Hope vid unghäst-VM 2019. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Total Hope (OLDBG hingst f 2012 e Totilas-Don Schufro, uppf Christine Arns-Krogmann, äg HP Horses, Paul Schoeckemöhle Pferdehaltung och Lone Boegh-Henriksen) inledde sin tävlingskarriär i Sverige under Pernilla André Hokfelt.

Han lär sig väldigt snabbt, men han är också en hingst och han har sitt eget huvud. Isabel Freese.

Svenskan red honom under betäckningssäsongerna när han var stationerad i Sverige.

I eftermiddag gör den 10-årige hingsten med tysk ägare och VM-debut under norsk flagg tillsammans med 46-åriga Isabel Freese.
– Det var när vi vann finalen i Lousidor-priset, en tysk serie för dressyrhästar mellan åtta och tio år, innan jul som jag började tänka att VM är möjligt, säger den norska dressyrryttaren som har varit baserad i Tyskland över 20 år.

Sedan 2014 arbetar hon hos Total Hopes ägare Paul Schockemöhle på dennes anläggning utanför Bremen och har ridit Total Hope till och från sedan hingsten var tre år.

Tillsammans med hingsten har hon inte bara vunnit Lousidor-priset utan också tagit brons på UVM och vunnit välkända Nürnberger Burg-Pokal för 7-åriga dressyrhästar.

Debut i maj

Så sent som i maj gjorde ekipaget internationell GP-debut och efter det har blivit ytterligare två internationella GP-starter. Dagens VM-start blir den fjärde internationella GP-klassen som Total Hope gör.
– Jag är så tacksam och glad över att få rida honom. Hans starkaste sidor är att han har tre bra gundgångarter. Han lär sig väldigt snabbt, men han är också en hingst och han har sitt eget huvud. Han är ganska hingstig när andra hästar är i närheten, men om vi tränar ensamma är han helt fokuserad på mig, säger Isabel Freese.

 

Den godkände hingsten betäcker också för fullt och har många registrerade avkommor i Sverige efter sin tid där.
– Att VM gick nära i år, i Danmark, var också avgörande i beslutet att starta honom. Det blir ju inte så lång och jobbig resa för honom då.

OS är målet

Det stora målet för ekipaget är OS i Paris 2024. Det kan kanske tyckas lite märkligt att en tyskägd hingst tävlar under norsk flagg där, men rent krasst är det enklare för ägaren att få chans att ha sin hingst med OS under norsk flagg än att ta sig in i det urstarka tyska landslaget.

För att ytterligare röra till det med nationaliteterna har det norska dressyrlaget en svensk förbundskapten genom Pether Markne.
– Jag och Pether kommunicerar mycket kring upplägg och han ger mig tips och så vidare.

Isabel Freese och Total Hope startar 17.01 på söndagens eftermiddag och du kan följa Ridsports direktrapportering från klassen här.

Här finns Ridsports samlade rapportering om Total Hope.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden