Dressyr
8 juni 2019 11:19

Marina Mattsson redo för SM-final

StrömsholmsdagarnaTrots ett par småmissar vann titelförsvararna Marina Mattsson och Quartermain kvalet i SM för U25 på Strömsholm på lördagen överlägset. "Nu ser jag fram jättemycket mot att rida küren i morgon," säger dressyrryttaren.

Marina Mattsson redo för SM-final
Marina Mattsson och Quartermain visade klassen när SM för U25 drog igång på Strömsholm. Foto: Annelie Frank

Det var åtta ekipage som gjorde upp om platserna till söndagens final i SM för U25.

Han är ju inte så gammal än men jag tycker att han gör det fantastiskt bra. Marina Mattsson om Quartermain.

Falkenbergsekipaget Marina Mattsson och Quartermain (HANN val f 2009 e Quaterback-Wilawander xx, uppf Anette Holst, äg  Hannell Dressage Stable AB) fick en miss redan i början av programmet där valacken började galoppera efter inridningen. Sedan blev det också en miss i ena piaffen.

Det blev ändå 70,983 procent och en klar seger efter att den coole valacken bland annat visat sina fina piaffer och piruetter.
– Värmen tar lite på hästarna, det känner man, säger Marina Mattsson.

– Nu ser jag fram mot att få rida min kür. Jag har en ny kür med musik från en norsk äventyrsfilm som jag såg av en händelse. Filmen var inte så bra men jag fastnade för musiken.

Marina Mattsson och Quartermain har hunnit göra mycket tillsammans, bland annat ta SM-guld för U25 förra året, bli femma på EM och delta i Aachens lagtävling.
– Han är ju inte så gammal än men jag tycker att han gör det fantastiskt bra. Han har lätt för samling och är mjuk i kroppen. Sedan behöver han fortfarande bli starkare och så, säger Marina Mattsson.

Hennes kür innehåller bland annat flera dubbelpiruetter och passageslutor.

Tvåa i kvalet blev Alva Lander och Herbie Hancock Graftebjerg med 66,966 procent. Trea blev Beata Söderberg/Harmony’s Fiorano med 64,487 procent.

Om reglerna för SM inte revideras kommer enbart tre ekipage starta söndagens final. Reglerna säger att ekipage måste ha minst 63 procent i kvalet för att få starta finalen.

Marina Mattssons tidigare SM-guldhäst Beckham är på plats på Strömsholm och har tagit täten i SM för unga ryttare med lillasyster Elin Mattsson.

Resultat

Regler, SM i dressyr för U25

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden