Sverige
2 maj 2019 20:10
Ridsportplus

Marina Mattsson och svarta hingsten klara för Falsterbo

NytillskottEn dansk hingst har fått ny svensk ägare och ryttare.
− Det är en häst som är otroligt snäll att rida och som ger en bra känsla, säger den nya ryttaren Marina Mattsson, som på två starter har kvalat sin nya häst till 7-årschampionatet i Falsterbo.

Marina Mattsson och svarta hingsten klara för Falsterbo
Foto: Hannell Dressage

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det handlar om 7-årige hingsten Feel Good (DWB e Fürstenball-Friedensfürst uppf Lone Bøegh Henriksen) som har sålts till Hannell Dressage och nu rids av Marina Mattsson.
  − Det var vår tränare Jan Brink som såg honom i Danmark och såg hans potential. Jag provred honom och så beslutade stallet köpa honom, berättar Marina Mattsson.
  − Det är en otroligt snäll häst. Man glömmer nästan bort att han är hingst. Han har en väldigt fin hingstkaraktär.

  Man glömmer nästan att han är hingst

  Marina har bara ridit den svartbruna Feel Good i ett par månader, och gjort två starter, men det räckte för att kvala till 7-årschampionatet i Falsterbo. Den andra starten skedde 1 maj hos Falkenbergsortens RF och slutade med 78,425 procent och seger i FEI:s Inledande program för 7-åriga hästar.

  − Han är väl grundutbildad av Lars Stage. Det är en häst som har lätt för byten och är bra på väg i sin utbildning, annars hade jag inte kunnat kvala till Falsterbo efter så kort tid. Men han har inte tävlat särskilt många gånger, så första tävlingen var jag lite orolig, men han uppförde sig i stort sett likadant som hemma, berättar Marina.

  Ger god känsla

  Feel Good lever upp till sitt namn, försäkrar hon.
  − Det ger en god känsla att rida honom och det är en häst med framtiden för sig.
  − Nu ska vi ta det lite lugnt och låta honom återhämta sig efter tävlingarna. Sedan ska vi finslipa detaljer så att det blir ännu bättre i Falsterbo, som blir det största han har gjort hittills.
  Feel Good blev godkänd hingst i Danmark 2015 men har inte varit verksam i aveln, och Hannell Dressage planerar att låta honom vara tävlingshäst.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden