Dressyr
30 oktober 2022 08:32
Ridsportplus

Marina om GP-segraren: ”Jag måste rida honom på halvfart”

Ung segrareDet blev Grand Prix-seger för Marina Mattsson och 10-årige Helix vid dressyrtävlingarna på Grevagården i Skövde i helgen. ”Vi har en del att jobba med men han är den mest lovande hästen jag haft”, säger segraren.

Marina om GP-segraren: ”Jag måste rida honom på halvfart”
Marina Mattsson och Helix Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Av de tio ekipagen till start kom två över 70 procent, tvåan Stefan Jansson med Sydney på 71,087 procent och så segraren, Marina Mattsson, som fick 72,572 procent med Helix (KWPN, val, f -12, e Apache, u Zeester T, e Jazz, uppf AMT Toonen Arts, äg Hannell Dressage)

− Det kändes bra, målet var att göra en stadig runda utan några större missar, och det gjorde vi. Sedan finns det absolut saker att förbättra, säger Marina efteråt.

Det är mycket aktivitet men han kommer inte långt

En förbättringspotential finns i galoppombytena i varje, där Helix var klar med de 15 bytena långt före hörnet. Marinas tränare Jan Brink kommenterade att det var lite som med Briar, och Marina håller med.

− Det är mycket aktivitet men han kommer inte långt. Briar var lite så också. Jag kan inte släppa för då sticker han iväg, och vi har jobbat mycket med att han ska vänta på mig. Men så tycker han att ettorna är lite jobbiga, och då blir han lite kort, säger Marina.

God avslutning på tävlingsåret

Helix är bara 10 år och hade kunnat gå Lövsta för unga hästar.
− Det var planen, men så tänkte jag att Grand Prix skulle passa honom bättre. Det här var hans tredje Grand Prix-start och det var skönt att få avsluta så här.

Marina Mattsson-heliz¨x 3 221029 Rt
Marina Mattsson och Helix. Foto: Roland Thunholm

Marina säger att hon tror väldigt mycket på Helix,
− Det är nog den häst jag haft som varit mest lovande. Han har så mycket piaff och passage i sig, men jag rider fortfarande på halvfart för att ge honom en bra upplevelse och inte maxa ut honom för tidigt.
−  Jag tror att han har väldigt många mer procent att ge, så det ska bli jättespännande i framtiden.

Trea i Grand Prix på Grevagården kom Charlotte Haid-Bondergaard och Dixiland med 67,029 procent.
Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden