Hoppning
10 december 2021 16:57

Marlon Madolo Zanotelli får inte starta Top 10: ”Olycklig situation”

UttalandeMarlon Madolo Zanotelli slog sig nyligen in på topp tio på världsrankningen. Som nuvarande världsfemma hade han en given plats i Top 10-finalen men kommer inte till start. Nu förklarar världsryttaren varför.

Marlon Madolo Zanotelli får inte starta Top 10: ”Olycklig situation”
Marlon Modolo Zanotelli på väg mot seger i Friends Arena. Foto: Roland Thunholm

”Jag får många frågor om varför jag inte hoppar Top 10-finalen i Genève i år. Därför vill jag göra ett officiellt uttalande där jag är transparent om den olyckliga situation jag befinner mig i.” Så börjar Marlon Madolo Zanotelli sitt inlägg på Instagram, där han förklarar varför han inte rider superfinalen ikväll fredag.

Vidare berättar han att det krävs medlemskap i den internationella hoppryttarklubben, IJRC, för att få rida ”Rolex IJRC Top Ten Final” när man väl lyckats ta sig in på topp tio. Marlon Madolo Zanotelli blev också medlem ”för många år sedan för att stötta IJRC och för att han tror på jobbet klubben gör för hoppsporten”. Dessvärre har han på senare tid missat att betala medlemsavgiften till klubben, då fakturorna enligt honom själv har gått till en e-postadress som inte längre är i bruk.

När han tog sig in på topp tio hörde IJRC av sig och meddelade att medlemsavgiften inte var betald och att han därför inte fick rida Top 10-finalen. Att han betalat medlemsavgift ”i många år” och ”genast reglerade de utestående fakturorna” hjälpte inte.

Marlon Madolo Zanotelli uttrycker besvikelse över att ingen från IJRC har kontaktat honom förrän nu – när det är för sent.

”Och nu sitter jag alltså och skriver det här uttalandet istället för att förbereda mig för Top 10-finalen”, avslutar han sitt uttalande. Läs det i sin helhet här under.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av MarlonZanotelli (@marlonzanotelli)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden