Fälttävlan
9 maj 2014 15:59

Mästaren ”Sam” är tillbaka

La Biosthetique Sam är tillbaka i den internationella hetluften. Valacken, som är regerande världs- och olympisk mästare, har inte gjort många starter sedan han tog dubbla OS-guld i London 2012.

Mästaren ”Sam” är tillbaka
Michael Jungs mästarhäst "Sam" visade klassen i sin comeback i den internationella hetluften på torsdagen. Det blev 27,9 straff i dressyren i Marbachs trestjärniga klass. EventingPhoto

La Biosthetique Sam (val f 2000 e Stan the Man xx-Heraldik xx) och hans ständige ryttare Michael Jung, Tyskland, gjorde ett starkt dressyrtest på de internationella tävlingarna i tyska Marbach på torsdagen. Ekipaget, som deltar i den trestjärniga klassen, fick flera nior. Domarna gillade framför allt galopprogrammet och gav ekipaget flera nior. Det blev imponerande 27,9 straff och delad ledning tillsammans med en annan tysk dressyrspecialist, Ingrid Klimke/Escada.

La Biosthetique Sam och Michael Jungs karriär är en riktig framgångssaga. Ekipaget har varit härförare för det tyska landslaget i flera mästerskap och har dubbla guld från OS i London 2012 och EM i Luhmühlen 2011. 2010 tog det också individuellt VM-guld. 

Efter London-OS har det bara blivit ett fåtal starter, bland annat Badminton, på grund av skada på hästen. 

Online-resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden