Hoppning
21 december 2016 15:19

Mastersmiljon ska locka till Borås

ńven nästa år storsatsas det på fina hopptävlingar i Borås Ridhus när Gina Tricot Grand Prix Masters bjuder till tävling med miljoner i potten. Mastersmiljonen går till den ryttare som vinner helgens två största klasser.

Mastersmiljon ska locka till Borås
Helena Persson och Bonzai H plockade hem största klassen i Borås i februair 2016.

Konceptet med fina inomhustävlingar i redan tidigt i februari har några år på nacken, 2009 var första året. Erbjudandet till landets hoppryttare bättras på, år för år, 2017 är det startklart 8-12 februari. 

I år bjuds ryttare in till tre tourer på olika hinderhöjd, allt enligt modell från internationella tävlingar som i Arezzo och liknande. Silver, guld och slutligen Masters of Masters touren där stora pengar delas ut om det blir en och samma vinnare i både fredagens och söndagens huvudklass. En miljon i prispengar är i paritet med stora internationella tävlingar.

Det finns ännu ingen godkänd proposition men utkastet på TDB utlovar klasser från 130 till 155 cm. tävlingen är dessutom kvalplats till Krafft Young Rider Cup, City Gross Morgondagens Vinnare och Lövsta Future Challenge U25 vars finaler går i Göteborg i slutet av februari.

I år utökas dressyrdelen med fler specialinbjudna till de små och åldersindelade klasserna. Ett antal ryttare har publicerat virtuella lyckotjut efter att ha fått sin inbjudan. 

Arrangörens webbsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden