Hoppning
6 april 2017 08:48

Mathilda Karlsson debuterar i Global Champions League

I dag går startskottet för Global Champions League 2017 i Mexiko. På plats finns Mathilda Karlsson som hoppade in i sista minuten och nu gör debut i lagtävlingen för laget Moscow Bears.

Mathilda Karlsson debuterar i Global Champions League
Mathilda Karlsson är peppad inför hoppningen, som går i natt svensk tid.

Årets upplaga av Global Champions League sträcker sig över 15 tävlingar till november. I dag går premiären i Mexiko och enda svensken på plats är Mathilda Karlsson, 33.

Den sedan länge Tysklandsbaserade ryttaren hoppade in alldeles nyligen.
– De hade team, men då en ryttare skadade blev jag tillfrågad för några veckor sedan om jag kunde åka till Mexico och sedan till Miami nästa helg. Det var lite tight, men jag ville absolut ta chansen, säger Mathilda som siktar på att delta i många GCL/GCT-tävlingar under året.

Chans att GP-kvala
Evelina Tovek och Henrik von Eckermann tillhör ett annat lag, men deltar inte i den första omgången. Lagens maffiga startavgifter betalas vanligen av olika sponsorer och i Mathildas fall är det Engel & Völkers Capital som ligger bakom startplatsen i laget.

Att vara med i ett GCL-lag betyder också en chans att kvala in till individuella Global Champions Tours Grand Prix på varje tävlingsplats (läs här om hur det funkar).
– Först är det fokus på teamtävlingen den här gången, sedan får jag se om jag lyckas kvala till GP-hoppningen, säger Mathilda.
– Både jag och min teamkamrat Michael Kearins är förväntansfulla nu. Det är ju första gången i teamtävlingen, så vi vet inte riktigt vad som väntar men det ska blir väldigt roligt.

Många år i Tyskland
Mathilda Karlsson kommer från Kristianstad, men har bott i Tyskland sedan sena tonåren. Hon arbetade i början för Rolf-Göran Bengtsson och driver nu en egen anläggning med Jörn Reineckes och Manfred van Allwörden som samarbetspartners och hästägare. I helgens GCL rider Mathilda Lancetti (val, f 2001, e Levisto-Carprilli).


Blå himmel över framridningsbanan i Mexico. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-