Dressyr
30 juni 2016 19:55

Medaljer i stora lass på NM

En hel hög medaljer har skördats i Finland. Torsdag på Nordiska mästerskapen var en bra dag för den blågula truppen och då inte minst för pararyttarna.

Medaljer i stora lass på NM
De två svenska ponnylagen tog silver på NM idag.

Allra snyggast medaljfacit under dagen på NM fixade de svenska paradressyrryttarna. Det blev guld i lag, guld för Christina Petersson med Laredo´s Fyrste och guld för Louise Etzner med Zernard på över 75 procent
– Våra ryttare får mycket beröm för sin fina ridning. Kul att det blev medalj både i lag och två individuella guld, säger landslagsledare Agneta Aronsson i ett pressmeddelande.
I laget red även Anita Johnsson och Eva Lundqvist.

På hoppbanan blev det ännu ett svenskt guld, då i den mindre ponnykategorin 2. Vinnarkvartetten Michelle Cranning Hillgren, Philip Svitzer, Kajsa Björe och Tuva Eriksson under ledning av Thomas Fasteus bärgade guldmedaljerna med ett nedslags marginal till Norge på totalt fyra fel efter två rundor.

För ponnydressyr-gänget blev det två lagsilver efter svårslagna Danmark. I Bobo Lundbergs lag red Felicia Bermar Vistedt, Amanda Lindholm, Eller Olsson och Ellen Hedbys respektiver Clara Egholm Hebsgaard, Ebba Nilsson, Ellen Hidgård och Sandra Andersson Wickström.
Det svenska seniorlaget med Anna Svanberg, Charlotte Haid Bondergaard, Kristian von Krusenstierna och Caroline Darcourt ville inte vara sämre och tog även de ett lagsilver till Sverige. Kristian och Caroline blev även trea och fyra i Grand Prix-klassen med Languedoc respektive Paridon Magi.

I U25-klassen knep Lina Dolk med Biggles 1015 en andraplats och för dem väntar U25 Grand Prix i morgon.

Louise Etzner med Zernard fortsätter att briljera på NM. Foto: SvRF

Resultat på Equipe
 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden