Fälttävlan
12 oktober 2012 17:10

Ljummen start i Boekelo

(Uppdaterad) Tre av de fyra svenska lagryttarna har ridit sin dressyr i nationstävlingen i holländska Boekelo. Inledningen blev kanske inte riktigt den man hoppats på, men Silver-Sara levererade en fin ritt.

Niklas Lindbäck var först ut av de svenska ryttarna i CCI*** med Cendrillon på torsdagen, men det 9-åriga stoet var spänt och lagledare Lindbäck var inte alls nöjd med 63,2 straff.
Därefter red Viktoria Carlerbäck, som startar individuellt med Volt af Källstorp, med 57,2 straff som resultat.
Unga Frida Andersén rider sin Herta och var den som lyckades bäst av svenskarna på torsdagen, med 55,4 straff.

De återstående två lagekipagen Sara Algotsson Ostholt/Mrs Medicott och  rider dressyren på fredag, precis som Anna Hassö/Clover.

Uppdatering torsdag
Efter den första dagens dressyr är Tysklands Michael Jung, regerande OS-, VM- och EM-mästare, i klar ledning. Med 32,0 straff för Halunke FBW är han nio straff före sin landsman Dirk Schrade på Edino.

Uppdatering fredag
Sara Algotsson Ostholt fick till en fin uppvisning i regnet som öser ner i Boekelo. Med 8-åriga UVM-vinnaren Mrs Medicott blev det 39,4 straff och en andraplats efter Jung i nuläget.
Anna Hassös Clover var spänd och trivdes inte i regnet – 59 straff blev resultatet för ekipaget som startar individuellt.

Uppdatering II fredag
Malin Petersen/Piccadilly Z, som ingår i laget, avslutade den svenska delen av dressyren på 50,0 straff. I slutet av klassen smet de inte helt obekanta Andrew Nicholson och Nicolas Touzaint förbi Sara Algotsson Ostholt som därmed ligger på fjärde plats inför lördagens terräng.

I nationstävlingen är Sverige på sjunde plats i bra kontakt med de tre nationer som ligger närmast före.

Resultat individuellt
Nationstävling

Läs mer

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar