Sverige
19 maj 09:55

Mer stödpengar till ridsporten

CoronapandeminRiksidrottsförbundet har nu beslutat att ytterligare 500 miljoner ska delas ut till idrotten, i den tredje rundan av det återstartsstöd som tagits fram för att få verksamheter på fötter igen efter coronapandemin. Drygt 15 miljoner går till ridsporten.

Mer stödpengar till ridsporten
Ridsporten får ytterligare 15 miljoner kronor i återstartsstöd. Foto: Roland Thunholm

Med återstartsstödet vill Riksidrottsförbundet hjälpa verksamheter att komma igång igen efter pandemin – ”stödet ska bidra till att kraftsamla för en inkluderande idrott, hållbara föreningar, ett starkt ledarskap och en framgångsrik elitidrott”.

– Utvecklingsarbetet har bromsats på grund av coronapandemin och det kommer att krävas långsiktigt ekonomiskt stöd från regeringen och kommuner runt om i landet för att idrottsrörelsen ska lyckas med rekrytering, återrekrytering och att behålla barn, unga, vuxna och äldre och samtidigt ta ett rejält omtag i det förändringsarbete, Strategi 2025, som vi var mitt inne i när pandemin bröt ut, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet, på RF:s sajt.

500 miljoner att dela på

Av de totalt 500 miljoner kronor som delas ut ska 300 miljoner kronor gå till specialidrottsförbundens arbete med att återstarta verksamheter, och 50 miljoner kronor till elitverksamhet. Ridsporten får drygt 15 miljoner kronor.

– Det har varit stort sug efter det återstartsstöd som ridsporten fått tidigare så detta är ett välkommet tillskott och jag ser fram emot att se verksamheten komma tillbaka till tidigare nivåer, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster på webben.

Det har även tagits beslut om att betala ut 120 miljoner kronor i kompensationsstöd för verksamhet och evenemang mellan 23 december 2021 och 8 februari 2022. Vilka föreningar och förbund det gäller för meddelas nästa vecka.

Läs mer hos Riksidrottsförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden