Hoppning
16 december 2016 18:21

Mera svenskt högt i Olympias resultatlistor

Svenskarna visade redan i går framfötterna på Olympia och i dag fortsatte de på den inslagna banan. Malin Baryard Johnsson var tvåa i en 1,45 och Peder Fredricson femma i nästa klass på samma höjd.

Mera svenskt högt i Olympias resultatlistor
Peder Fredricson med Carat Desire och Malin Baryard Johnsson med Second Chance placerade sig i 1,45.

Hittills har det blivit minst en svensk placering i vardera klass från 1,45 och uppåt på London Olympia International Horse Show. Den fina starten på stortävlingen, som har höjdare som världscupen och Grand Prix 1,60 på programmet, fortsatte i dag med stabila insatser från svenskt håll.

Efter två placeringar i går fortsatte Malin Baryard Johnsson på sitt felfria spår i dagens första 1,45. SWB-stoet H&M Second Chance (f 2008, e Carland-White Clover, uppf Margareta Eriksson-Bech Eva Söderström) som debuterade 1,50 med placering i går kväll, gick återigen som en klocka med Malin och speedade nu hem ungefär 23 000 kronor för andraplatsen. ”Märta” har därmed tagit två placeringar av två möjliga på sitt första femstjärniga uppdrag.

Peder Fredricson, som i går var åtta i 1,50, tog över positionen som bästa svensk i nästa 1,45. Klassen med winning round hade 37 starter och Peder fixade femteplatsen som en av fem dubbelt felfria. Partnern var H&M Carat Desire som senast visade upp sig på Friends där ekipaget var tvåa dubbelt upp i 1,40.

Hoppdag två av fem i London avrundas på högsta höjd. Sent i kväll hoppar Malin och gårdagens 1,55-trea Cue Channa 1,60 där de är de enda svenska deltagarna. Uppdatering: Malin blev fyra i 1,60. Läs mer här.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden