Sverige
28 december 2021 17:45

Mest läst 2021 – Cold Play förolyckad

Del 5Han var glödhet som kandidat för OS, men en tragisk olycka satte stopp för allt. Landslagshästen Cold Play blev bara tretton år gammal, och hoppryttaren Fredrik Jönsson förlorade såväl en vän som möjligheten att ta sig till Tokyo. Artikeln om Cold Plays död blev en av de mest lästa på Ridsports webb under året.

Mest läst 2021 – Cold Play förolyckad
Artikeln om Cold Plays död blev en av årets mest lästa på tidningen Ridsports webb. Foto: Roland Thunholm

Fredrik Jönsson har Cold Play att tacka för mycket i sin karriär. Inte nog med att de tillsammans blev bästa svenska ekipage vid VM i Tryon – det här var en duo som var högaktuell för OS i Tokyo. Men framtiden tog slut för den talangfulla valacken i våras – en oskyldig brallning vid longering orsakade ett benbrott och Cold Plays liv gick inte att rädda.

Efter röntgen och undersökningar fick Cold Play somna in på plats, och det var en förkrossad Fredrik Jönsson som konstaterade att den enda trösten i det hela var att han inte behövde flyttas med sin skada, och att han höll sig vid ganska gott mod. Artikeln om Cold Plays död blev en av de mest lästa på tidningen Ridsports webb under året, och du hittar den här.

En annan oerhört framgångsrik hopphäst som lämnade jordelivet under året var Butterfly Flip. Mästerskapshästen som tidigare reds av Malin Baryard Johnsson blev 30 år gammal, och plusartikeln om ”Flippans” död kan du läsa här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden